Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φράνσις Φουκουγιάμα, Νώε Χαράρι, Ι. Κ. Πρετεντέρης

Φράνσις Φουκουγιάμα, Νώε Χαράρι, Ι. Κ. Πρετεντέρης

Επιστήμη, η απόλυτη πίστη στο καιρό της παγκοσμιοποίησης ενάντια σε Ιστορία, Θρησκείες και Ιδεολογίες

Με αφορμή τα γεγονότα της δεκαετίας του ‘90 στην Ανατολική Ευρώπη με την κατάρρευση του κομμουνισμού και την αποσύνθεση της Σοβιετικής Ένωσης ο Φράνσις Φουκουγιάμα είχε γράψει το βιβλίο “ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”. Ήταν το βιβλίο του αυτό που προβλήθηκε ιδιαίτερα από την ντόπια “νομενκλατούρα” το πρώτο σάλπισμα του καιρού της παγκοσμιοποίησης. Κανείς δεν θυμάται σήμερα τον Φουκουγιάμα, αφού η Ιστορία δεν τέλειωσε…

Ο νέος “προφήτης” μας ήλθε μαζί με τον κορωνοϊό και βεβαίως δεν είναι ο μοναδικός. Ο ιστορικός, καθηγητής πανεπιστημίου του Ισραήλ Νώε Χαράρι υποστήριξε ότι η επιστήμη απομυθοποιεί τις δοξασίες των θρησκειών για τον θάνατο, γράφοντας σε άρθρο του, που έκανε τον γύρο του κόσμου και δημοσιεύθηκε στα μεγαλύτερα ΜΜΕ τα εξής: “Σε έναν κόσμο χωρίς θάνατο -και επομένως χωρίς παράδεισο, κόλαση ή μετενσάρκωση- θρησκείες όπως ο Χριστιανισμός, το Ισλάμ και ο Ινδουισμός δεν θα είχαν νόημα.”

Ιδού λοιπόν το κυρίαρχο ιδεολόγημα, που προωθεί η προπαγάνδα της παγκόσμιας εξουσίας, που έχει επιβάλει αυτά τα μέτρα που έχει επιβάλει με αφορμή τον κορωνοϊό με σκοπό την πλήρη υποταγή των λαών. Και αυτή δεν είναι άλλη από την περίφημη “επιστήμη” που θα μας σώσει την ζωή…

Στο ίδιο μήκος κύματος στην εφημερίδα το “ΒΗΜΑ”, την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, ο Ι.Κ. Πρετεντέρης στην γραμμή της “πολιτικής ορθότητος” της παγκόσμιας εξουσίας έγραψε:

“Νόμιζα ότι η σύγκρουση μεταξύ θρησκείας, ιδεολογίας και επιστήμης έχει εκλείψει. Και ότι στην εποχή μας η παραδοχή της επιστήμης είναι αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη. Λάθος μου.”

Ξεκάθαρο αυτό που θέλει να μας πει ο αρθρογράφος του “ΒΗΜΑΤΟΣ”, ότι δηλαδή πάνω στις “ξεπερασμένες” αντιλήψεις θρησκείας και Ιδεολογίας κυριαρχεί η περίφημη “επιστήμη”. Η επιστήμη έργο και δημιούργημα του απαράμιλλου Ελληνικού πολιτισμού έχει την σημασία της και τον σεβασμό όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων. Δεν απαντά όμως η επιστήμη ούτε στα ερωτήματα τα Θεολογικά, ούτε τα φιλοσοφικά! Και το να επιχειρεί κάποιος να απαντήσει μέσω της επιστήμης σε αυτά είναι ωμός υλισμός και αθεΐα.

Έχει όμως σημασία ότι αυτά γράφονται στην εφημερίδα το “ΒΗΜΑ”, που στηρίζει Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία.

Exit mobile version