Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε τραγική θέση 6 στους 10 Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους

Δραματική είναι η οικονομική κατάσταση των Ελληνικών νοικοκυριών, με 6 στους 10 Έλληνες να αδυνατούν να πληρώσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα της Intrum, οι Έλληνες βρίσκονται στην πλέον δεινή θέση μεταξύ 24 χωρών της Ευρώπης και δεν μπορούν στην πλειονότητά τους να τα βγάλουν πέρα με το αυξανόμενο κόστος ζωής, δηλώνοντας ότι οι λογαριασμοί που πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το εισόδημά τους.

Η έρευνα μάλιστα πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, πολύ προτού ξεσπάσει, δηλαδή, η κρίση του κορονοϊού, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται επιδείνωση της κατάστασης για τα περισσότερα νοικοκυριά. Όπως επισημαίνεται, οι Έλληνες καταναλωτές αντιμετωπίζουν μια πολύ πιο δύσκολη οικονομική εικόνα.

Ο μέσος μισθός της Ελλάδας είναι ένας από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη και η ανεργία είναι η υψηλότερη. Η διαφορά μεταξύ της αύξησης των μισθών και του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης αυξάνει ακόμη περισσότερο την πίεση στους Έλληνες καταναλωτές.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το ένα τρίτο (33%) των Ευρωπαίων καταναλωτών δεν εξόφλησε έγκαιρα την πληρωμή ενός λογαριασμού τους τελευταίους 12 μήνες και σχεδόν οι μισοί (47%) από αυτούς τους καταναλωτές λένε ότι είναι ένα συνηθισμένο περιστατικό. Αυτό είναι το πιο εμφανές μεταξύ των καταναλωτών στην Ελλάδα (61%), στην Νορβηγία (48%) και την Φιλανδία (46%).

Άλλη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα, καθώς οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου» φροντίζουν για την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνικού Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version