Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΝΔ, μέσω του Στουρνάρα, στρώνει τον δρόμο για ένα νέο Μνημόνιο

Η ΝΔ, μέσω του Στουρνάρα, στρώνει τον δρόμο για ένα νέο Μνημόνιο

Βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής οικονομίας επιχειρεί να βάλει, για μία ακόμη φορά, ο Γιάννης Στουρνάρας, επί της ουσίας όμως η κυβέρνηση της ΝΔ. Υπέρμαχος όλα τα χρόνια της κρίσης των σκληρών μέτρων λιτότητας, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποβάλλει τις μνημονιακές του πεποιθήσεις. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η πρότασή του να δημιουργηθεί στην Χώρα μας bad bank για τα προβληματικά δάνεια όταν η «λύση» αυτή απορρίφθηκε εκ νέου από την Κομισιόν.

Μία «λύση» που θα σύρει την Ελλάδα σε ένα νέο Μνημόνιο!

Πρόκειται για μία απαράδεκτη και συνάμα ύποπτη πρόταση από τον Στουρνάρα, την οποία μάλιστα αποδοκιμάζουν οι ίδιοι οι Έλληνες τραπεζίτες. Και πώς να μην την αποδοκιμάζουν, καθώς μια κακή τράπεζα θα προκαλέσει τεράστια κεφαλαιακά ζητήματα στις τράπεζες και θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο τον σχεδιασμό των τραπεζών για μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων με τιτλοποιήσεις μέσω του σχεδίου «Ηρακλής».

Έτσι η Ελλάδα, ελλείψει κεφαλαίων, θα χρειαστεί να πάρει Προληπτική Πιστωτική Γραμμή από τον ESM, δηλαδή να πάρει δάνειο για την οικονομία, που με απλά λόγια σημαίνει νέο Μνημόνιο.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ πρότεινε την ανανέωση της θητείας του Στουρνάρα, είναι ολοφάνερο ότι ο τύπος αυτός κινείται υπό τις κατευθύνσεις της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Exit mobile version