Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραμένει ισχυρή η συμμαχία των ΗΠΑ με την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να συμμετέχει στο πρόγραμμα των F-35

Παραμένει ισχυρή η συμμαχία των ΗΠΑ με την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να συμμετέχει στο πρόγραμμα των F-35

Διάψευση των αμερικανόδουλων “στρατηγικών αναλυτών” περί σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας

Διάφοροι σκοτεινοί και ύποπτοι τύποι, οι οποίοι παριστάνουν τους “έγκριτους” στρατηγικούς αναλυτές, μας έλεγαν ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον. Έλεγαν συνειδητά ψέματα, προκειμένου αφ’ ενός μεν να αμβλύνουν την λαϊκή δυσαρέσκεια για την στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, αφ’ ετέρου δε για να κτυπήσουν την φιλική διάθεση του λαού προς την Ρωσία. Διαψεύδονται όμως πανηγυρικά από τα γεγονότα.

Για του λόγου το αληθές, ο διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας Ismail Demir σύμφωνα με το Reuters δήλωσε:

“Η Τουρκία εξακολουθεί να παράγει και να παραδίδει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, παρά την δήθεν αναστολή της συμμετοχής της από το πρόγραμμα πριν από σχεδόν ένα χρόνο, λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος αεροσκαφών S-400”.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι πρώτες ρωσικές μονάδες S-400 έφτασαν στην Τουρκία, ότι αναστέλλει την δράση της τουρκικής βιομηχανίας από το πρόγραμμα F-35 και αναμένεται να «καταργήσει» τη συμμετοχή της Τουρκίας έως τον Μάρτιο του 2020.

«Οι εταιρείες μας συνεχίζουν την παραγωγή και την παράδοση», δήλωσε ο Ντεμίρ σε μια διαδικτυακή συνέντευξη, προσθέτοντας ότι η Τουρκία παρέμεινε «πιστός συνεργάτης» του προγράμματος F-35.

Exit mobile version