Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητροπολίτης Χίου, ένας Ιερέας και η Χρυσή Αυγή

Ο Μητροπολίτης Χίου, ένας Ιερέας και η Χρυσή Αυγή

Όταν κάποιοι, φορώντας ράσα, παίζουν πολιτικά παιχνίδια

Στις εκλογές που πέρασαν, από πολλούς χώρους πολεμήθηκε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και δυστυχώς μάλιστα από χώρους που έχουν δώσει όρκο να μην αναμειγνύονται με τη πολιτική, γιατί ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με κόμματα και ψήφους. Και ήταν αρχές Μαΐου όταν διαβάσαμε την είδηση:

2-5-2019: “Ανεπιθύμητη κήρυξε τη Χρυσή Αυγή ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, δείχνοντας την έξοδο σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το περιστατικό καταγράφηκε στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Μηνά, όπου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο της σφαγής του 1822.”

Ο εν λόγω Μητροπολίτης, που πιστεύει ίσως ότι στον Ναό είναι δικό του δικαίωμα να είναι κάποιοι παρόντες και κάποιοι όχι, τήρησε απόλυτη σιωπή όταν τα στρατεύματα του Μητσοτάκη κτυπούσαν τους πολίτες, που διαδήλωναν για τα θέματα των λαθρομεταναστών. Είχαμε όμως και συνέχεια και η συνέχεια αυτή ήταν το Μεγάλο Σάββατο που πέρασε όταν συνελήφθη ένας Ιερέας της Χίου και πάλι σιώπησε.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ

Μήνυμα μέσω του προσωπικού λογαριασμού της κόρης του, απέστειλε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Romfea.gr” ο π. Χριστόφορος Γουρλής, Εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Χίου. Ο π. Χριστόφορος το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου συνελήφθη από την αστυνομία, επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις. Στην συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου του επιβλήθηκε από τον Εισαγγελέα πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ακολουθεί η απάντηση του π. Χριστοφόρου: Προς Romfea.gr

Aδελφοί μου, Xριστός Ανέστη!!!

Για την αλήθεια των γεγονότων και μόνον σας γνωρίζω 1. ο Μητροπολίτης δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου μαζί μου και 2. η δήλωση του είναι ψευδής!!! 

Π. Χριστοφόρος Γουρλής

Exit mobile version