Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

14 Μαΐου 1920: 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό

14 Μαΐου 1920: 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό

Ούτε πρωθυπουργός, ούτε πρόεδρος της δημοκρατίας στην Θράκη… 

Σημείο των καιρών και του ίδιου με τον ΣΥΡΙΖΑ εθνομηδενισμού της φιλελεύθερης ΝΔ το γεγονός ότι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η λαλίστατη για λαθρομετανάστες και ανθρώπινα δικαιώματα, πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα βρεθούν στην Θράκη την ημέρα που συμπληρώνεται εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της!

Ήταν 14 Μαΐου του 1920 όταν άρχισαν οι επιχειρήσεις απελευθέρωσης της Θράκης. Την ιστορική αυτή ημέρα, περατώθηκε η κατάληψη της Κομοτηνής, ενώ τμήμα της στρατιάς έφθασε αυθημερόν στην Αλεξανδρούπολη. Το πρωί της 14ης Μαΐου 1920 η πόλη βρέθηκε να πλέει στα γαλανόλευκα και από τότε κάθε χρόνο γιορτάζονται τα “Ελευθέρια”.

Φέτος δεν θα εορταστούν… Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

“Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου, επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν χωρίς την πρόσκληση και την παρουσία κοινού, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.”

Φυσικά και θα μπορούσε να πάει με ένα ελικόπτερο ο πρωθυπουργός να καταθέσει ένα στεφάνι, αλλά δεν το έκανε… Προτιμά φορώντας μάσκα να γυρνάει στις γειτονιές και να παριστάνει τον “μεσσία”.

Exit mobile version