Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα πονηρά σχέδια της Τουρκίας και οι συνένοχοι των Αθηνών

Τα πονηρά σχέδια της Τουρκίας και οι συνένοχοι των Αθηνών

Ασφαλώς και γνωρίζει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει την Κρήτη, την διεκδικεί όμως για να πάρει το μισό Αιγαίο…

Η τουρκική διπλωματία έχει και εθνική στρατηγική και σχέδιο. Ζητάει 10 για να πάρει 5! Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση των Αθηνών έχει αποφασίσει να συρθεί με τις ευλογίες των ΗΠΑ σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η Τουρκία, λοιπόν, φτάνει στο σημείο να ισχυρίζεται ότι διεκδικεί τα τρία τέταρτα της Κρήτης και ότι στην Ελλάδα ανήκει μόνο το έν τέταρτον και “συμπτωματικά” αυτό το έν τέταρτον, είναι το τμήμα της Κρήτης στο οποίο ευρίσκεται η αμερικάνικη βάση!

Η τουρκική διεκδίκηση:  Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως η συμφωνία του Λονδίνου της 30ης Μαΐου 1913 παραχώρησε τα τρία τέταρτα της Κρήτης στην Τουρκία, αλλά η Ελλάδα κατά παράβαση των συνθηκών «κατέλαβε» ολόκληρο το νησί!

Επικαλούμενοι τις συνθήκες της 30ης Μαΐου του 1913 του Λονδίνου (άρθρα 4 και 5) και της 24ης Ιουλίου της Λωζάννης λένε ότι:

“α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Από το 2004 η Ελλάδα έχει καταλάβει τρία νησιά: Αυτά είναι η Γαύδος, το Γαιδουρονήσι και το Κουφονήσι.

β. Μετά την συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο) απεμπόλησαν τα δικαιώματά τους στην Κρήτη επομένως τα ¾ της νήσου έγιναν αυτόματα τμήμα της Τουρκίας

γ. Έτσι η Ελλάδα, σήμερα κατέχει παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999.”

Exit mobile version