Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όταν το “ελληνικό” κράτος προωθεί τον εκτουρκισμό της Θράκης!

Όταν το “ελληνικό” κράτος προωθεί τον εκτουρκισμό της Θράκης!

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης δεν αποτελούν εθνική τουρκική μειονότητα ούτε βάση των συνθηκών, ούτε στην πραγματικότητα. Δεν έχουν καμία σχέση με την μογγολική τουρκική φυλή που ήλθε στην περιοχή της Μικράς Ασίας πριν από χίλια περίπου χρόνια. Είναι εξισλαμισμένοι πληθυσμοί άλλης εθνότητος από την Τουρκία και αρκετοί απ’ αυτούς Έλληνες, όπως οι Πομάκοι.

Το ελληνικό κράτος όμως, χρηματοδοτεί την τουρκική προπαγάνδα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι με έξοδα του κράτους μας, μεταφέρονται μαθητές στο “μειονοτικό” σχολείο της Ξάνθης, που τα μαθήματα γίνονται στα τουρκικά, ενώ υπάρχει ελληνικό Λύκειο στα χωριά τους! 

Σε ανακοίνωση που έγινε από την επιτροπή κηδεμόνων του μειονοτικού Λυκείου Ξάνθης αναφέρεται πως τα ειδικά δρομολόγια με λεωφορείο για τους μαθητές από τον ορεινό όγκο της Ξάνθης που αποτελούν και την πλειοψηφία των μαθητών του Λυκείου, δεν θα γίνουν…

Στον ορεινό όγκο της Ξάνθης όμως υπάρχει το δημόσιο Γυμνάσιο-Λύκειο Γλαύκης το οποίο παρέχει εκπαίδευση  φυσικά μόνο στα Ελληνικά. Στο οποίο ήδη πηγαίνουν αρκετοί μαθητές από τα γύρω μουσουλμανικά χωριά. Αυτοί οι οποίοι επιλέγουν το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Ξάνθης με εκπαίδευση στα τουρκικά, για ποιο λόγο ακριβώς πρέπει να διευκολύνονται από το κράτος;

Γιατί δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε ως Έλληνες φορολογούμενοι, τη μετακίνηση αυτών που επιθυμούν τουρκική εκπαίδευση; Δίπλα τους υπάρχει το λύκειο Γλαύκης.

Exit mobile version