Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζούμε την εποχή της “κοινοπολιτείας των χoίρων”

Ζούμε την εποχή της “κοινοπολιτείας των χoίρων”

Με “εικόνες” αγοράζουν τις ψυχές των λαών

Μία γιγαντιαία επιχείρηση προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου ευρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αλλάζουν τον κόσμο και όχι για το καλό του και αυτοί που τον αλλάζουν φρόντισαν και φροντίζουν όποιον δεν έχουν αγοράσει με το βρώμικο χρήμα τους είτε να τον εξοντώνουν, είτε να του επιβάλουν απόλυτη σιωπή.

Τον κόσμο που σήμερα ζούμε είχε προβλέψει με ακρίβεια ο μαθητής του μεγάλου Σπένγκλερ, Άρνολντ Τόϋνμπι γράφοντας στoν μεσοπόλεμο: «Η τεχνολογία έχει κατηγορήσει τα θύματά της επειδή τοποθετούν τους εαυτούς τους στη θέση της εξουσίας της. Τους είχε δωροδοκήσει με τις «εικόνες και τον ασύρματο» εξαγοράζοντας με τον τρόπο αυτό τις ψυχές τους. Και το αποτέλεσμα αυτής της ολέθριας πολιτιστικής «νέας συμφωνίας» ήταν η πνευματική ερημιά την οποία ο Πλάτων είχε χαρακτηρίσει ως «την κοινοπολιτεία των χοίρων» και ο Χάξλεϋ είχε σατιρίσει μιλώντας για τον «γενναίο νέο κόσμο». 

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι αυτό το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως “κοινοπολιτεία των χοίρων” το αντέγραψε κατ’ ουσίαν ο Τζωρτζ Όργουελ στο έργο του “Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”.

Το γεγονός παραμένει. Θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και ο μόνος τρόπος για να μη συμβεί αυτό είναι η Aντίσταση.

Exit mobile version