Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στηρίζει τον Σάρατζ το ΝΑΤΟ και το ΥΠΕΞ λέει πως… δεν καταλάβαμε καλά!

Στηρίζει τον Σάρατζ το ΝΑΤΟ και το ΥΠΕΞ λέει πως... δεν καταλάβαμε καλά!

Τι σημαίνει αυτή η δήλωση; Το ΝΑΤΟ ανάβει το πράσινο φως στα γεωτρύπανα της Τουρκίας!

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υποστηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, δήλωσε χθες, ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Υπάρχει εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο οποίο πρέπει να συμμορφωθούν όλες οι πλευρές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπουν στην ίδια εξίσωση ο (Χαλίφα) Χαφτάρ και η κυβέρνηση του Φαγέζ αλ-Σάρατζ, η μοναδική αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ. Γι’ αυτό τον λόγο, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στην ιταλική La Repubblica.

Η κυβέρνηση Σάρατζ είναι εκείνη που έχει υπογράψει το παράνομο σύμφωνο με την Τουρκία και η οποία στηρίζεται από τον Ερντογάν και ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες.

Ελλαδικό ΥΠΕΞ: Η θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ… δεν εκφράζει την Συμμαχία του ΝΑΤΟ!

Ο εκπρόσωπος τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με αναφορά του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ για το ζήτημα της Λιβύης απάντησε ότι “το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας” και ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα… “δεν απεδόθησαν ορθώς”!

Έγινε… παρεξήγηση λοιπόν, σύμφωνα με τους γραικύλους των Αθηνών και η θέση του επικεφαλής της Νατοϊκής Συμμαχίας, δεν εκφράζει την… Συμμαχία!

Αυτοί ήταν πάντα οι “σύμμαχοι” της Ελλάδος, αυτοί ήταν πάντα και οι εκπρόσωποι της εξωτερικής μας πολιτικής!

Exit mobile version