Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ομολογεί Χριστό ο “ανώτερος” Κλήρος;

Ομολογεί Χριστό ο “ανώτερος” Κλήρος;

Το εκκλησιαστικό γεγονός, δηλαδή η άνοδος του Ατόμου στη βαθμίδα του Προσώπου γίνεται μέσα από την εμπειρική – μυστική συνάντησή του με τον Χριστό. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της προσευχής και της άσκησης, αλλά κυρίως μέσω της συμμετοχής του στο συλλογικό πεδίο της λειτουργικής πράξης (εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν). Μόνο που αυτή η πράξη με τη συναίνεση του ανώτερου Κλήρου της πατρίδας μας μετατράπηκε πρόσφατα από το «δημοκρατικό & συνταγματικό τόξο ΑΕ & CIA», με πρόσχημα τον Κορωνοϊό, σε ένα ακόμη ριάλιτι της τηλεόρασης.

Μιας τηλεόρασης όπου οι τηλεπερσόνες του ραδιοτηλεοπτικού κοπρώνα, ακραιφνή ενεργούμενα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ στη συντριπτική τους πλειοψηφία, διαγκωνίζονται πλέον σκληρά με τους «θρησκευτικούς ταγούς» του τόπου μας (οι οποίοι επίσης συμπεριφέρονται σαν ενεργούμενα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ), για μεγαλύτερη τηλεθέαση και αυτοπροβολή.

Έτσι, εμβόλιμα στα «ριάλιτι» και τα τούρκικα σήριαλ, τις διαφημίσεις για απορροφητικές σερβιέτες, θαυματουργικές αλοιφές ομορφιάς, σέξι καλσόν και προκλητικά γυναικεία εσώρουχα αλλά και προσοντούχα ανδρικά, τις χαμηλού κόστους εμφυτεύσεις μαλλιών και τις περίτεχνες συνταγές gourmet μαγειρικής πολυβραβευμένων σεφ, μπορεί κανείς να «απολαύσει» σήμερα και εκπομπές θείων λειτουργιών.

Δεν ειρωνευόμαστε φυσικά «τους δι’ ευλόγους αιτίας απολειφθέντας αδελφούς ημών» για τους οποίους η τηλεοπτική αναμετάδοση της θείας λειτουργίας αποτελεί παρηγορητική διέξοδο. Το γεγονός όμως του κλεισίματος των ναών με τη σύμφωνη γνώμη του ανώτερου Κλήρου που έγινε «δια χειρών» των ίδιων των ιερέων τους και όχι από κρατικούς λειτουργούς προκαλεί εύλογη αγανάκτηση σε όλους τους υπολοίπους. Αυτούς δηλαδή που μπορούν και θέλουν να μετέχουν του εκκλησιαστικού γεγονότος, αλλά η «δημοκρατία» δια της «επιστήμης» και του ανώτερου Κλήρου ουσιαστικά τους το απαγορεύει.

Μας δίνει βέβαια τη δυνατότητα να επιλέξουμε με ένα ζάπινγκ την «καλύτερη» ανάμεσα σε πολλές θείες λειτουργίες, που οι «ευσεβείς» τηλεοπτικοί σταθμοί, οι «οψίμως ευαισθητοποιημένοι» σε θέματα θρησκευτικής λατρείας, μεταδίδουν σωρηδόν και «ασμένως» τελευταία προς συμπαράσταση δήθεν των πιστών. Οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται προσεχώς θα υποχρεούνται να κάνουν και κράτηση στασιδιού Reserve (ίσως και με τη χρήση «βύσματος») για την αυτοπρόσωπη συμμετοχή τους στη λειτουργική πράξη.

Και όλα αυτά γιατί οι «θρησκευτικοί μας ταγοί» όχι μόνο δεν τόλμησαν να ομολογήσουν Χριστό απέναντι στο «δημοκρατικό & συνταγματικό τόξο ΑΕ & CIA» αλλά έγιναν συνεργοί (ως μη όφειλαν) σε ένα ανοσιούργημα το οποίο δεν πρόκειται να τους συγχωρήσει ο λαός ποτέ!

Ευτυχώς βέβαια που για μια ακόμη φορά στην μακραίωνη ιστορία μας, ο απλός παπάς έσωσε την τιμή και την υπόληψη του ορθόδοξου ράσου.

Όσο για αυτούς που όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται απλά σταδιοδρομούν δια της πίστεως δεν πρέπει και δεν πρόκειται να βρουν συγχώρεση, εκτός κι αν μετανοήσουν ειλικρινά, παραδεχθούν επίσημα το λάθος τους και ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη, τόσο μέσω της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όσο και ατομικά οι επίσκοποι ο καθένας ξεχωριστά. Καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις μεθοδεύσεις του «δημοκρατικού & συνταγματικού τόξου ΑΕ & CIA» στο θέμα αυτό. Μεθοδεύσεις οι οποίες θα συνεχιστούν δριμύτερες τόσο στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, που ήδη πολεμιέται λυσσωδώς, όσο και γενικά στο σύνολο του εκκλησιαστικού γεγονότος όταν «έρθει το 2ο κύμα του Κορωνοϊού».

Και έχουν πολλούς και σοβαρούς λόγους οι «ποιμενάρχες» αλλά και υποχρέωση να πράξουν τα δέοντα, με σπουδαιότερο προφανώς από όλους, αυτόν που απορρέει από τα ίδια τα λόγια του Κυρίου μας: «Καθέναν που θα με ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ μπροστά στον Πατέρα μου τον ουράνιο. Εκείνον όμως που θα με αρνηθεί εμπρός στους ανθρώπους, θα τον αρνηθώ και εγώ εμπρός στον Πατέρα μου τον ουράνιον».

Αλήθεια οι μέχρι τώρα ενέργειές τους σε ποια κατηγορία θεωρούν ότι τους κατατάσσουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Exit mobile version