Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΝΑΤΟ στο πλευρό της Τουρκίας στην Λιβύη

Το ΝΑΤΟ στο πλευρό της Τουρκίας στην Λιβύη

Με δημόσιες δηλώσεις του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τάσσεται υπέρ του Τούρκου πρωθυπουργού της Λιβύης Σάρατζ και η Αθήνα σφυρίζει αδιάφορα.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως «το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Τρίπολης».  Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ σε χθεσινή συνέντευξή του σε ιταλική εφημερίδα δήλωσε:

«Στη Λιβύη υπάρχει εμπάργκο όπλων που πρέπει να τηρείται από όλες τις πλευρές. Δεν πρέπει να βάλουμε στο ίδιο επίπεδο τις δυνάμεις με επικεφαλής τον [Khalifa] Haftar και την κυβέρνηση του Fayez al-Sarraj, τη μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. Για το λόγο αυτό, το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να δώσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Τρίπολης».

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για την αναφορά του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ στη Λιβύη, ότι ο ΓΓ Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν εκφράζει… το ΝΑΤΟ!

Το ΝΑΤΟ μας αδειάζει και παίρνει θέση υπέρ της Τουρκίας και εμείς λέμε ότι ο Γενικός Γραμματέας του εκφράζει… προσωπικές απόψεις!!! Αντί να το κάνουμε θέμα, σιωπούμε και λέμε ανοησίες! Γιατί; Μήπως έχει αποδεχθεί την κατάσταση η κυβέρνηση Μητσοτάκη;…

Exit mobile version