Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από την δολοφονία του Καποδίστρια στον… “Συνταγματικό Πατριωτισμό”

Από την δολοφονία του Καποδίστρια στον… “Συνταγματικό Πατριωτισμό”

Η εποχή αναζητά με αγωνία το νέο “ιδεολόγημα” και ένα άλλο “ιστορικό” αφήγημα για να στηρίξουν την εποχή της ξεκάθαρα αντεθνικής παγκοσμιοποίησης. Στην Βουλή είχαμε ακούσει να μιλούν για “συνταγματικό πατριωτισμό”, ο οποίος απέκτησε νέα ονομασία. Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας την 25η Μαρτίου είπε:  “Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη.”

Τι είναι αυτός ο “νέος πατριωτισμός”; Αλληλεγγύη και συνεργασία;… Ο Πατριωτισμός, όμως, ήταν πάντα ένας!

Δίνεται μια μάχη Ιδεών και αυτή η μάχη απαιτεί και ένα νέο Ιστορικό αφήγημα. Και τον ρόλον αυτόν στην δημιουργία του ανέλαβε ο Οργανισμός 2021.

Ο Οργανισμός 2021 κατά του “δικτάτορα” Καποδίστρια

Έτσι διαβάσαμε στον “2021” για τον Ι. Καποδίστρια:

«Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τα πρώτα δημοκρατικά και φιλελεύθερα συντάγματα αποτελούν “ξυράφι στα χέρια μικρού παιδιού”.”

Είχε πει πράγματι ο Καποδίστριας ότι είναι ξυράφι στα χέρια ενός μικρού παιδιού το περίφημο Σύνταγμα; Πράγματι! Και για του λόγου το αληθές:

Ν. Δραγούμης, Ιστορικαί Αναμνήσεις: “Εάν δώσετε εις το βρέφος τούτο, προσείπε [ο Κυβερνήτης] δακτυλοδεικτήσας τον οκταετή υιόν του [Άγγλου] πλοιάρχου, ξυράφιον, δεν θα κόψη δι’ άγνοιαν τον λαιμόν αυτού; Το αυτό συμβαίνει και επί των αμαθών λαών. Το σύνταγμα ομοιάζει προς ξυράφιον, εις ού την χρήσιν δεν εγυμνάσθησαν έτι αι χείρες των Ελλήνων. Μη λησμονήτε δε ότι η ανατροφή αυτών υπήρξε δουλική.”

Και όχι μόνον αυτό. Λίγες ημέρες μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, όταν του είχαν ζητήσει να ορκιστεί στο Σύνταγμα αρνήθηκε. Μαρτυρά ο Σπηλιάδης:

“Η βουλή περί τα μέσα Ιανουαρίου [1828] προσκαλεί τον Κυβερνήτην να ορκισθή τον όρκον του συντάγματος της Τροιζήνος. […] Και ιδού ο λόγος του προς αυτούς: «Δεν είναι δυνατόν, αδελφοί, να ορκισθώ τον όρκον του συντάγματος, διότι δεν εμπορώ να σας υποσχεθώ να φυλάξω ό,τι δεν έχετε και ό,τι δεν με παραδίδετε. Αλλά σας υπόσχομαι να προσπαθήσω διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος όσον δύναμαι». Νικόλαος Σπηλιάδης, Απομνημονεύματα

Αυτός ήταν ο Καποδίστριας. Δεν πίστευε σε Συντάγματα και θα μπορούσαν ίσως γι’ αυτό να τον πουν “δικτάτορα” και σίγουρα δεν ταιριάζει στο πνεύμα του “νέου πατριωτισμού” τους.

Περί της καθολικής ψηφοφορίας, του “2021” και της Ιστορικής Αλήθειας

Στην ίδια αναφορά, περί του “δικτάτορα” Καποδίστρια, αναγράφεται εκ μέρους του “2021”:

“Συνέχισαν να αγωνίζονται για δημοκρατία και δικαιώματα. Ούτε η εκσυγχρονιστική δικτατορία Καποδίστρια, ούτε οι Βαυαροί, ούτε οι ξένες δυνάμεις μπόρεσαν να τους αναγκάσουν να ανεχθούν ένα αυταρχικό καθεστώς. Με αγώνες & αίμα κατόρθωσαν το 1844 να κάνουν την Ελλάδα το πρώτο κράτος στον κόσμο που καθιερώνει την καθολική ψηφοφορία…».

Αναζητούμε τους “αγώνες και το αίμα” για την… καθολική ψηφοφορία και μέσα στις σελίδες του Παπαρρηγόπουλου ευρίσκουμε μόνον συνωμοσίες και σκευωρίες ξένων πρεσβειών, προκειμένου να πληγεί το κύρος του Βασιλέως Όθωνος, ο οποίος είχε αγαπήσει με θέρμη το Ελληνικό Έθνος και πίστευε στην Μεγάλη Ιδέα! Και απαντά στο ΓΙΑΤΙ επεβλήθη ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα, ο Κονδύλης:

“Όπως η εξ αντικειμένου ένταξη της Ελλάδας στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα είχε ουσιώδεις επιπτώσεις στην οικονομία της, έτσι και η παράλληλη ένταξή της στο διεθνές πολιτικό σύστημα και μάλιστα σε εποχή συνεχούς όξυνσης του ανατολικού ζητήματος, επέδρασε αποφασιστικά πάνω στην διαμόρφωση των πολιτικών της δομών. Η εισαγωγή του βασιλευόμενου κοινοβουλευτισμού στην χώρα και μάλιστα πάνω στη βάση της καθολικής ψηφοφορίας, δεν υπήρξε αναγκαία κι αναπόδραστη απόρροια εσωτερικών διεργασιών, αλλά κατά πρώτο λόγο η απάντηση των Δυτικών Δυνάμεων στην ανυπακοή των οθωνικής κυβέρνησης σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής (υποστήριξη των αλύτρωτων κ.λπ.) και συνάμα το μέσο με το οποίο οι Δυνάμεις αυτές φαντάζονταν ότι στο εξής θα μπορούσαν να ασκήσουν πιο τελεσφόρα την επιρροή τους”.

Παναγιώτης Κονδύλης “ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”.

Γιατί μισούν τον Ιωάννη Καποδίστρια οι φιλελεύθεροι; Δολοφονία Καποδίστρια και Ξενοκρατία

“Συνταγματικοί” ονομάζοντο οι πολιτικοί αντίπαλοι του Καποδίστρια, οι οποίοι και πανηγύρισαν την δολοφονία του. Οι ίδιοι, οι επίγονοι του Μαυροκορδάτου, που σήμερα ομιλούν για “συνταγματικό πατριωτισμό” ή “νέο πατριωτισμό” είναι απόλυτα φυσιολογικό να μισούν τον Ιωάννη Καποδίστρια.  Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε γιατί ήθελαν κυρίως οι Άγγλοι η νέα Ελλάδα που γεννήθηκε μέσα από τις στάχτες και το αίμα της Επαναστάσεως του 1821 να είναι ένα άθλιο προτεκτοράτο και προπαντός να μην είναι Δύναμις Ναυτική! Και όσοι ήταν αντίθετοι στα σχέδιά τους και ήθελαν κράτος Εθνικό και κυρίαρχο, κυνηγήθηκαν ανελέητα!

Ποιος δολοφόνησε όμως, τον Καποδίστρια; Οι Μαυρομιχαλαίοι λέει η επικρατούσα ιστορική άποψη. Υπάρχει όμως και ο Δ. Κοκκινάκης, ιστορικός ερευνητής, ο οποίος στο βιβλίο του «Ποιοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια;» παραθέτει στοιχεία για την άμεση εμπλοκή των Άγγλων στην δολοφονία του Εθνικού Κυβερνήτη. Για την δολοφονία του Καποδίστρια υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία. Ακόμη μέχρι σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια μετά, δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα απόρρητα αρχεία του Foreign Office για την δολοφονία. Λίγοι γνωρίζουν ότι ο φρουρός του Καποδίστρια καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί αποδεδειγμένα πυροβόλησε τον Καποδίστρια και αμνηστεύθηκε σε άμεσο χρόνο γιατί κατέθεσε κατά των Μαυρομιχαλαίων…  Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά χρόνια αργότερα σε οικεία των Αθηνών όταν κάποιος επαίνεσε τον γέροντα Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη για την δολοφονία του εθνικού κυβερνήτη, αυτός είχε πει:

«Ανάθεμα τους Άγγλο – Γάλλους που ήταν η αιτία και εγώ να χάσω τους δικούς μου ανθρώπους και το Έθνος να χάσει έναν κυβερνήτη που δεν θα ματαβρεί. Το αίμα του με παιδεύει έως σήμερα».

Γράφει σχετικά για τις σχέσεις Καποδίστρια και Άγγλων ο Ν. Δραγούμης:

“Δεν ηγάπα τους Άγγλους ο Κυβερνήτης, ους εθεώρει ασπόνδους εχθρούς της Ελλάδος. «Βλέπεις τούτους με τες κόκκινες βελάδες;» είπε μοί ποτε, «είναι Τούρκοι».”

Επίσης, ο Ρώσος διπλωμάτης J. Ribeaupierre, παρών και μάρτυς των γεγονότων γράφει στα Απομνημονεύματά του:

«Η Αγγλία και ο Canning επισταμένως προσεπάθει να ελαττώσει τα όρια των συνό­ρων της δυστήνου Ελλάδος, ίνα μη δυνηθεί και αναπτύξει τας θαλασσί­ους αυτής δυνάμεις … Έχω πλήρη πεποίθησιν ότι η χειρ η οποία εφόνευσε τον Καποδίστριαν εξοπλίσθη πα­ρά πράκτορος της απεχθούς Αγγλίας!…».

Η μάχη που δίνεται δεν είναι μόνον μάχη πολιτική, είναι και μάχη `Ιδεολογική και μάχη για την πραγματική Ελληνική Ιστορία! Μια Ιστορία, που δεν μαθαίνουμε και που συνεχώς διαστρεβλώνουν, γιατί κανένας δεν λέει ότι μετά την δολοφονία του Καποδίστρια, η Ελλάδα σύρθηκε και σύρεται ακόμη στο άρμα της Ξενοκρατίας.

Όσοι επιφανείς πολέμαρχοι του 1821 αντιστάθηκαν στο να γίνει η Ελλάδα ένα υποχείριο της Αγγλικής αποικιοκρατίας άλλοι φυλακίστηκαν, άλλοι δολοφονήθηκαν και άλλοι πέθαναν σε καθεστώς έσχατης πενίας. Οι άνθρωποι της “Φιλικής Εταιρείας” εξοντώθηκαν κυριολεκτικά και όσοι πρόλαβαν έφυγαν εκτός Ελλάδος. Και η Ιστορία της Ξενοκρατίας συνεχίζεται και το πνεύμα του 1821 πρέπει να μείνει ζωντανό ενάντια στον “νέο πατριωτισμό” τους για να γεννηθεί κάποτε επιτέλους μία Νέα Ελλάδα πραγματικά Ελεύθερη!

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

Exit mobile version