Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τραμπ, το Facebook και οι Εθνικιστές

Ο Τραμπ, το Facebook και οι Εθνικιστές

Οι Χρυσαυγίτες γνωρίζουν από πρώτο χέρι εδώ και χρόνια τους σκληρούς αποκλεισμούς στο Facebook. Αρκεί μια φωτογραφία που απεικονίζει έναν Μαίανδρο, για να ρίξει το προφίλ των χρηστών λόγω δήθεν «ρητορικής μίσους».

Την κατάσταση αυτή περιέγραψε μέχρι και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατήγγειλε χθες, ότι  «οι ακροαριστεροί ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» και προανήγγειλε μέτρα μέτρα κατά των αυθαίρετων πρακτικών των ελεγχόμενων από την συγκεκριμένα κέντρα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το Instagram, Twitter και Google: «Οι ακροαριστεροί έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το Facebook, το Instagram, το Twitter και το Google. Η κυβέρνηση εργάζεται για να διορθώσει αυτή την παράνομη κατάσταση. Μείνετε συντονισμένοι και στείλτε ονόματα και περιστατικά», έγραψε ο Τραμπ με ανάρτησή του στo Twitter.

Πέρσι, μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» (WSJ), αποκάλυψε ότι η Google έχει μια μυστική μαύρη λίστα με ιστοσελίδες, μεροληπτεί σε βάρος των συντηρητικών ειδησεογραφικών μέσων ενημέρωσης και έχει κάνει αλλαγές στους αλγόριθμους αναζήτησης που χρησιμοποιεί, έτσι ώστε να ευνοεί τις αριστερές ιστοσελίδες σε βάρος των συντηρητικών

Σε αντίθεση με τους Πατριώτες και τους Εθνικιστές, τα μέσα αυτά σέβονται πλήρως την «ελευθερία του λόγου» για ακροαριστερούς ακόμα και όταν εκείνοι χρησιμοποιούν πραγματική ρητορική μίσους ή προβάλλουν κάθε είδους παρακμιακό πρότυπο και παραβατική δράση.

Exit mobile version