Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συσσίτια στην Ισπανία – Αναμένονται και στην Ελλάδα…

Συσσίτια στην Ισπανία - Αναμένονται και στην Ελλάδα…

Κάποτε τα έκανε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ… Τώρα ποιος θα τα κάνει; 

Όταν θα τελειώσει αυτή η κατάσταση ανάγκης όλοι θα καταλάβουν ότι τα μέτρα ήταν περισσότερο από υπερβολικά κι οδηγούν στην καταστροφή την εθνική μας οικονομία. Αυτό ήδη φάνηκε στην Ισπανία. Η καραντίνα που διατάχθηκε με αφορμή τον κορωνοϊό, όπως όλα δείχνουν, έφερε την ολική καταστροφή στην οικονομία της Ισπανίας, καθώς αρκετοί ήταν οι πολίτες οι οποίοι σχημάτισαν ουρές στην εργατική συνοικία Αλούτσε, προκειμένου να παραλάβουν τσάντες με είδη πρώτης ανάγκης αρχίζοντας να βλέπουμε εικόνες που πριν λίγες ημέρες είχαμε συναντήσει στην Γαλλία αλλά και στην… Γενεύη της Ελβετίας.

Μια τοπική οργάνωση αλληλεγγύης είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας τράπεζας τροφίμων, με τους εθελοντές της να μοιράζουν φαγητό και άλλα αναγκαία αγαθά. Περίπου 800 οικογένειες έλαβαν βοήθεια αυτό το Σαββατοκύριακο, έγινε γνωστό από την οργάνωση Aluche Neighbourhood Association.

Η Ισπανία είναι από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως. Οι προσπάθειες για να αναχαιτίσει τη διασπορά του ιού η κυβέρνηση οδήγησαν στην «παράλυση» της οικονομίας με τα ποσοστά ανεργίας να αυξάνονται τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που εξαρτώνται από τα επιδόματα να εκτοξεύεται στα 5,2 εκατομμύρια.

Exit mobile version