Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άριστες οι σχέσεις της Τουρκίας με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Άριστες οι σχέσεις της Τουρκίας με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Περιστασιακή η όποια συνεργασία με την Ρωσία δήλωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και βουλευτής σήμερα του κόμματος Ερντογάν.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκίας και νυν βουλευτής του ΑΚΡ, Fikri Işık, δήλωσε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι “τακτικές” (πρόκειται για μια ωραιοποιημένη έκφραση του ευκαιριακές) και όχι στρατηγικές, για αυτό και η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι πιστό μέλος του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακού σεμιναρίου του Ιδρύματος Τουρκικής Κληρονομιάς την Πέμπτη με τίτλο «Το Μέλλον της Διατλαντικής Στρατιωτικής Συμμαχίας», παρουσία του πρώην SACEUR του ΝΑΤΟ στην ΕΕ Ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδη, ο Ισίκ είπε ότι παρόλο που η Τουρκία έχει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία και πρέπει να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την επίλυση ζητημάτων όπως η σύγκρουση στη Συρία, παραμένει πλήρως στρατηγικά ευθυγραμμισμένη με το ΝΑΤΟ.

“Γνωρίζουμε τη Ρωσία πολύ καλά έχοντας στενές σχέσεις, ειδικά στον οικονομικό τομέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι σχέσεις είναι στρατηγικές σχέσεις… αλλά τακτικές.
Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι πιστό μέλος του ΝΑΤΟ. Αλλά η Ρωσία είναι επίσης η γείτονά μας. Μπορούμε να επιλέξουμε τους φίλους και τους συμμάχους μας, αλλά όχι τους γείτονές μας. Πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας», είπε ο Işık.

Exit mobile version