Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα κοράκια της ελληνοτουρκικής “φιλίας”, ο ΣΚΑΪ και το 1821

Τα κοράκια της ελληνοτουρκικής “φιλίας”, ο ΣΚΑΪ και το 1821

Πριν χρόνια, είχε παρουσιαστεί μια σειρά εκπομπών στον ΣΚΑΪ, που συκοφαντεί συστηματικά και έχει αποκλείσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, στην οποία σειρά παρουσιαζόταν μία εντελώς στρεβλωμένη εικόνα για το 1821! Κανένας δεν είπε σε αυτήν την εκπομπή ότι στην διάρκεια της Εθνικής μας Επαναστάσεως, σφαγιάστηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες!

Τα ιστορικά στοιχεία είναι αμείλικτα. Στην απελευθερωμένη Ελλάδα τον Ιανουάριο του 1828, έχει συντελεσθεί γενοκτονία. Οι απώλειες του ενεργού πληθυσμού στις  περιοχές που απετέλεσαν από το 1830 το νέο κράτος, υπερβαίνουν το 1/3.

Από την σύγκριση του πληθυσμού του 1828 με αυτόν της προεπαναστατικής περιόδου, προκύπτει ότι ο πληθυσμός Πελοποννήσου, Ευβοίας, Τρικάλων, Ναυπάκτου, Μεσολογγίου, Άρτας και Νήσων (μαζί με Κρήτη, Σάμο και Χίο) έχει μειωθεί συνολικά κατά 38% (1.106.500 κάτοικοι, έναντι 1.791.500).

Από τις περιοχές που προαναφέρονται, ο πληθυσμός ειδικότερα της Πελοποννήσου έχει μειωθεί κατά 20%, του Μεσολογγίου κατά 45% και της Ναυπάκτου κατά 28%. Το οικιστικό κεφάλαιο έχει πλήρως καταστραφεί, ενώ πλήθος προσφύγων έχει σωρευθεί στις ελεύθερες περιοχές χωρίς κάποιο μέσο βιοπορισμού.

Exit mobile version