Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Η πανδημία ανέκοψε την τροχιά ανάπτυξης» – Καταρρέει το οικονομικό αφήγημα της κυβέρνησης

Διάγγελμα Μητσοτάκη: «Η πανδημία ανέκοψε την τροχιά ανάπτυξης» - Καταρρέει το οικονομικό αφήγημα της κυβέρνησης

Έρχεται οικονομικός όλεθρος και τα ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ μέτρα που ανακοίνωσε είναι «ασπιρίνη για τον καρκίνο»!

Αν είχε μείνει κάτι προ του κορωνοϊού να πολιτικολογούν τα στελέχη της ΝΔ, αυτό ήταν η οικονομία. Στην εξωτερική πολιτική και στο λαθρομεταναστευτικό, οι μάσκες των «εθνικοφρόνων» έπεσαν με το «καλημέρα», οπότε έριξαν όλη τους την προπαγάνδα στην «ανάπτυξη» και στις «επενδύσεις» που θα έφερναν αλλά δεν ήρθαν ποτέ…

Όμως ήρθε η πανδημία για να ανακόψει αυτή την… ξέφρενη ανοδική πορεία που δεν είδε κανένας αλλά την είδε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στο αποψινό του διάγγελμα είπε (και είναι το μόνο που αξίζει να θυμάστε από αυτό!):

«Ειδικά για την Ελλάδα, ο κίνδυνος είναι ίσως μεγαλύτερος. Όχι μόνο γιατί η κρίση πλήττει κομβικούς τομείς, όπως ο τουρισμός και η εστίαση. Αλλά και γιατί η πανδημία ανέκοψε την πορεία της χώρας σε μία εποχή που έμπαινε ορμητικά σε τροχιά ανάπτυξης.»

Με απλά λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σας λέει ότι πάει και το αφήγημα της ανάπτυξης στην Ελλάδα, τώρα έχει λιτότητα, νέα μνημόνια, μισούς (και εάν…) μισθούς κτλ.

Κατά τ’ άλλα, νομίζει ότι απευθύνεται ακόμα σε «μάου-μάου» και ανέλυσε το οικονομικό του σχέδιο για την «ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία του κορωνοϊού», το οποίο ανέρχεται συνολικά στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της προπαγάνδας, το ποσό αυτό είναι ελάχιστα υψηλότερο από τα έσοδα που είχε η χώρα ΜΟΝΟ από τον τουρισμό το έτος 2019! Και με αυτό ισχυρίζεται ότι θα καλύψει τις ανάγκες όλων των Ελλήνων. Καμία μείωση ΦΠΑ εκεί που «ματώνει» ο πολίτης (πχ στα καύσιμα) και τίποτε ουσιαστικό που μπορεί να κάνει τον οποιοδήποτε να αισιοδοξεί ότι η χώρα δεν βαδίζει κατευθείαν προς… τα βράχια! Μονάχα προσωρινά μέτρα τα οποία θα κριθούν από το αποτέλεσμα. αλλά τότε θα είναι αργά…

Άτιμη… πανδημία, σταμάτησες την τροχιά ανάπτυξης του «Μεσσία» Μητσοτάκη!

Υ.Γ.1: Αυτή την φορά ο πρωθυπουργός δεν μας επανέλαβε εκείνο το ανέκδοτο με την «αναπτυξιακή έκρηξη» που θα ακολουθήσει μετά την ύφεση. Τουλάχιστον τότε διασκεδάσαμε με τα αστεία του πρωθυπουργού. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε το… κλάμα.

Υ.Γ.2: Θα έχει την τύχη του Γιωργάκη Παπανδρέου…

Exit mobile version