Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πως στήθηκε η κόκκινη χούντα από την ΝΔ στην μεταπολίτευση

Πως στήθηκε η κόκκινη χούντα από την ΝΔ στην μεταπολίτευση

Έβαλαν κομμουνιστές να κατευθύνουν την πνευματική ζωή της χώρας

Ο έγκριτος και σπουδαίος φιλόλογος κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος ήταν θύμα και αυτός των άδικων πολιτικών διώξεων της Ελλάδας του ψυχρού πολέμου, αφού επειδή ο πατέρας του ήταν αριστερός και μάλιστα εξόριστος, ευρέθη μέχρι το 1974 στο περιθώριο των κρατικών μηχανισμών. Αυτό όμως τέλειωσε με την μεταπολίτευση και τον Καραμανλή το 1974.

Σε κείμενό του αφιερωμένο στον αείμνηστο σκηνοθέτη και σπουδαίο άνθρωπο του θεάτρου Πέλο Κατσέλη, μας λέει ότι στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή της μεταπολιτεύσεως, διόρισε υπουργό πολιτισμού τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο, ο οποίος ζούσε στο Παρίσι τον καιρό της 21ης Απριλίου παντρεμένος με στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς!

Όντας υπουργός πολιτισμού λοιπόν, διόρισε μία επιτροπή για να κατευθύνει τα θεατρικά πράγματα της χώρας και σε αυτήν κορυφαίο ρόλο είχαν ο ηθοποιός Νίκος Τζόγιας, στέλεχος του ΕΑΜ, ο δημοσιογράφος της “Αυγής”, εξόριστος της Μακρονήσου, Στάθης Δρομάζος, ο μουσουργός Παλάντιος, που είχε γράψει το αντάρτικο τραγούδι “Στ’ άρματα, στ’ άρματα εμπρός στον αγώνα” και βεβαίως ο ίδιος ο Γεωργουσόπουλος που ήταν γιος εξορίστου…

Αυτή ήταν η μεταπολίτευση, αυτή ήταν η Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι ένα μικρό δείγμα για το πως παρέδωσαν την Ελλάδα στην ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς.

Exit mobile version