Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε κρίση η “δημοκρατία” και έρχεται οικονομική συμφορά

Σε κρίση η “δημοκρατία” και έρχεται οικονομική συμφορά

Φουκουγιάμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Η Δημοκρατία θα δοκιμαστεί…

Ένα από τα δυνατά χαρτιά της παγκοσμιοποίησης, ο γνωστός από το βιβλίο του την δεκαετία του ’90, “ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”, Φουκουγιάμα, παραχώρησε συνέντευξη στον Παύλο Παπαδόπουλο, στην “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, από την οποία προκύπτει ότι αυτό που αποκαλούν “δημοκρατία”, πρόκειται στα χρόνια που έρχονται να δοκιμαστεί σκληρά. Από την συνέντευξη αυτή και τα παρακάτω:

“Φουκουγιάμα: «Η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι ένα καλό πολιτικό σύστημα επειδή βασίζεται στην ιδέα της καθολικής αναγνώρισης. Όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα, που γίνονται σεβαστά. Υπάρχει αυτή η θεμελιώδης ισότητα στη δυνατότητα των ανθρώπων να επιλέγουν και να πραγματοποιούν ατομικές επιλογές. Αλλά μόλις εδραιωθεί η δημοκρατία και αρχίζει να εξελίσσεται η ζωή σε μια κοινωνία με υψηλό επίπεδο ευημερίας και σταθερότητας, οι άνθρωποι πλήττουν και αρχίζουν να αναζητούν άλλα πράγματα»….

– Είστε αισιόδοξος;

– Νομίζω ότι θα περάσουμε σκληρές δοκιμασίες μέσα στα επόμενα χρόνια. Η οικονομική κρίση πρόκειται να παραταθεί και θα είναι πολύ δύσκολο να βγούμε από αυτήν. Θα έχει πολιτικές συνέπειες, που μάλλον δεν θα είναι καλές για τη Δημοκρατία. Οπότε περιμένω μερικές άσχημες εξελίξεις…

Έρχονται δύσκολες ημέρες, λοιπόν και πολιτικά και οικονομικά για το κυρίαρχο σύστημα. Από αυτές τις δύσκολες ημέρες είναι λαμπρή η ευκαιρία να αναδειχθεί σε Ελλάδα, Ευρώπη, Ρωσία και ΗΠΑ ένα νέο Εθνικό Κίνημα, ένα Κίνημα του 21ου αιώνος, που θα αλλάξει την ροή της Ιστορίας και θα καταστρέψει τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης!

Exit mobile version