Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί το σχέδιο Κίσσινγκερ για μοίρασμα του Αιγαίου με τους Τούρκους!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί το σχέδιο Κίσσινγκερ για μοίρασμα του Αιγαίου με τους Τούρκους!

Από το 1976 είναι το σχέδιο και το είχε δημοσιεύσει το “ΒΗΜΑ” το 2008.

Το 2008 δημοσιεύτηκε στον Ελληνικό Τύπο, συγκεκριμένα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», μία απόρρητη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τίτλο «Το άκρως απόρρητο σχέδιο Κίσινγκερ για το Αιγαίο».

Ο «γερόλυκος» της παγκοσμιοποιητικής εξωτερικής πολιτικής ετοίμαζε από το 1976 μία «λύση» στο Αιγαίο, η οποία θα έλυνε τα χέρια της λεγόμενης Νέας Τάξης (Βαθύ Κράτος ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε.) σχετικά με μία «ειρηνική» προώθηση των περίφημων διεθνών σχεδίων συνεκμετάλλευσης του Αρχιπελάγους.

Όπως έγραφε η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το 2008:

«Tον Μάϊο του 1976 ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δρ Χένρι Κίσινγκερ είχε αποφασίσει να αναμειχθεί ο ίδιος σε μια προσπάθεια μεσολάβησης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. (…) Το σχέδιο προέβλεπε είτε μια φόρμουλα διευθέτησης των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο βάσει ενός πάρε-δώσε σε ζητήματα όπως τα 12 μίλια και ο ελληνικός εναέριος χώρος είτε πάλι μια λύση-πακέτο για Κύπρο και Αιγαίο ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση η έκθεση υπογράμμιζε ότι «η Ελλάδα θα χρειασθεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις, σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο».

Με άλλα λόγια η Ελλάδα θα παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Exit mobile version