Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εάν φύγει η Ιταλία τελειώνει το αμαρτωλό βασίλειο των Βρυξελλών και της Μέρκελ

Εάν φύγει η Ιταλία τελειώνει το αμαρτωλό βασίλειο των Βρυξελλών και της Μέρκελ

Πλήρωσε ακριβά η Ιταλία, όπως και η Ελλάδα, τα είκοσι χρόνια του ευρώ

Για την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού τα προβλήματα του ευρωπαϊκού Νότου, μπορούν να χωρέσουν σε μία λέξη: Ιταλία.

Τα οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας ήταν γνωστά πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η τρίτη πλέον μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε. είχε ουσιαστικά μηδενική ανάπτυξη στα 20 χρόνια συμμετοχής της στο ευρώ. Το δημόσιο χρέος της ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρώπη ως ποσοστό του ΑΕΠ, μετά την Ελλάδα. Οι δημογραφικές προοπτικές της ήταν εφιαλτικές, αφού έχει τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στον κόσμο.

Ο ευρωσκεπτικισμός και ο Εθνικισμός κερδίζουν έδαφος στην Ιταλία.Το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά 9,5% φέτος – μόνο η Ελλάδα προβλέπεται να έχει χειρότερη επίδοση. Το χρέος της θα φτάσει το 158,9% του ΑΕΠ. Η δυνατότητα της ΕΚΤ να εγγυηθεί την πρόσβασή της στις αγορές βρίσκεται υπό πολιορκία από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Στις επόμενες εκλογές, που πρέπει να διεξαχθούν έως τον Μάιο του 2023, ενδέχεται να βγουν νικητές ο Ματέο Σαλβίνι και το Εθνικιστικό Κόμμα των “ΑΔΕΛΦΩΝ ΙΤΑΛΩΝ”.

Είκοσι ολόκληρα χρόνια και η Ιταλία που είναι η τρίτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης, δεν γνώρισε καμία ανάπτυξη μέσα στην ζώνη του ευρώ, όπως και η Ελλάδα.

Είναι πλέον καιρός να σκεφτούν οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και ίσως μαζί και η Γαλλία μία νέα οικονομική συνεργασία, ελεύθερη από τις δεσμεύσεις της Μέρκελ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, περιμένει τους λαούς του Νότου ανέχεια και δυστυχία.

Exit mobile version