Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανάπτυξη στην Εθνική μας οικονομία από τον Παπάγο μέχρι τον Παπαδόπουλο

Ανάπτυξη στην Εθνική μας οικονομία από τον Παπάγο μέχρι τον Παπαδόπουλο

Έργο της περίφημης μεταπολίτευσης η χρεοκοπία

Από άρθρο του κ. Κώστα Ιορδανίδη, πρωτοσέλιδο μάλιστα, στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” και το παρακάτω:

“… Αμέτρητα ήσαν τα δισεκατομμύρια των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων προς την Ελλάδα, από την ένταξή της στην ΕΟΚ, το 1980, που κατασπαταλήθηκαν αντί να αξιοποιηθούν για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της οικονομίας. Η προσχώρηση στη Ζώνη του Ευρώ διόγκωσε τον δανεισμό και επήλθε τελικώς η χρεοκοπία.

Βεβαίως, όταν μετά τον Πόλεμο και τον οικτρό ανταρτοπόλεμο ο Σπύρος Μαρκεζίνης έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα δραστικής αναδιαρθρώσεως της οικονομίας, η Ελλάς, παρά τις σοβαρότατες πολιτικές κρίσεις και τις εγγενείς στρεβλώσεις, πορευόταν αναπτυσσόμενη έως το 1974.”

Όπως διαβάσαμε παραπάνω, από την κυβέρνηση του Στρατάρχου Παπάγου μέχρι τις ημέρες που την διοίκηση της χώρας είχε ο Αρχηγός της 21ης Απριλίου, Γεώργιος Παπαδόπουλος, η Πατρίδα μας, παρά τις σοβαρές πολιτικές κρίσεις, είχε ρυθμούς ανάπτυξης στην εθνική της οικονομία και βεβαίως στα χρόνια αυτά έγινε και η εκβιομηχάνιση της χώρας! Από το 1974 με την μεταπολίτευση και την “δημοκρατία”, άρχισε η πτώση … Μάλιστα, όπως τονίζεται η προσχώρηση στην ζώνη του ευρώ, γιγάντωσε τον δανεισμό και έφερε την χρεοκοπία. Αυτά λέει η αλάνθαστη γλώσσα των αριθμών πέρα από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Exit mobile version