Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόλυτα ΙΣΧΥΡΟΣ ο Αφορισμός του Εθνικού Ιεράρχου Αμβροσίου

Απόλυτα ΙΣΧΥΡΟΣ ο Αφορισμός του Εθνικού Ιεράρχου Αμβροσίου

Απάντηση στον Πειραιώς Σεραφείμ που έσπευσε να υπερασπιστεί την κυβέρνηση ΝΔ

Σε μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμβρόσιος σχετικά με τον Αφορισμό Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά, τονίζει:

“Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι «ανίσχυρος καί ανυπόστατος», την οποίαν περιέχει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαΐου, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ! Το περιεχόμενον αυτού του Ανακοινωθέντος είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ!”

Όταν έγινε ο Αφορισμός έσπευσε ο Πειραιώς Σεραφείμ, που πολύ θα ήθελε να γίνει Αρχιεπίσκοπος και προσπαθεί να βρει ερείσματα προς αυτή την κατεύθυνση, να δηλώσει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΣ Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ του Αμβροσίου και είχε δηλώσει:

“Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Οι διαποιμένοντες επίσκοποι μία κανονική δικαιοδοσία μπορούν να καταγνώσουν την αίρεση, την κακοδοξία (…) αλλά η αποκοπή από το Σώμα της Εκκλησίας ενός μέλους της γίνεται μόνο συνοδικώς».”

Επανερχόμενος ο Αμβρόσιος επιμένει και έχει απόλυτα δίκαιο Θεολογικά ότι ο Αφορισμός του είναι έγκυρος και δηλώνει σχετικά:

«Δυστυχώς το κακό δεν απεφεύχθη. Ο αφορισμός έγινε. Το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν», έλεγαν οι σοφοί άνθρωποι σε άλλες εποχές! Δυστυχώς όμως στην εποχή μας βλέπουμε την αλλοίωση των χαρακτήρων! Τα ηγετικα Πρόσωπα της Κοινωνίας σήμερα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα λάθη τους! Οπότε ο πέλεκυς, ως παιδαγωγικό μέσο, καθίσταται αναγκαίος!»

«Η Ιεραρχία κοιμάται τον ύπνον του δικαίου. Η ενέργειά μας ασφαλώς και θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα! Είναι και αυτός ένας από τους στόχους μας! Διότι, ενώ η Ορθοδοξία μας αλλοιώνεται και παραχαράσσεται, δυστυχώς η Ιεραρχία μας «κοιμάται τον ύπνον του δικαίου»!!!! Μακάρι η τολμηρή αυτή ενέργειά μας να αφυπνήσει τις συνειδήσεις των Αδελφών μας Αρχιερέων πρός δόξαν Κυρίου».

Exit mobile version