Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Πολιορκία” της Αγιάς Σοφιάς σχεδιάζουν οι Τούρκοι την 29η Μαΐου

“Πολιορκία” της Αγιάς Σοφιάς σχεδιάζουν οι Τούρκοι την 29η Μαΐου

Στην Ελλάδα η 29η Μαΐου είναι μια ξεχασμένη επέτειος και μόνο οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής μεριμνούν ώστε κάθε χρόνο τέτοια ημέρα να διεξάγεται μια συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης στο άγαλμα του Τελευταίου Έλληνος Αυτοκράτορος, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, στην Τουρκία η ημέρα αυτή έχει χαρακτήρα «εθνικής επετείου», όπως και η 19η Μαΐου. Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, οι τούρκοι εορτάζουν την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους έναντι της Ελλάδος.

Σήμερα, ο Μουσουλμάνος θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς, κάλεσε τους πιστούς να «κατακτήσουν» τα τζαμιά – βάζοντας μέσα και την Αγιά Σοφιά. «Τώρα είναι η ώρα για την Αγιά Σοφιά», λένε στον Ερντογάν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιδρύματος «Ντιγιανέτ», δηλαδή του φορέα Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ο Αλί Ερμπάς ανακοίνωσε ότι οι προσευχές της Παρασκευής, που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεκινήσουν πάλι από την πλατεία Σουλταναχμέτ της Κωνσταντινούπολης την Παρασκευή 29 Μαΐου.

Αναφερόμενος στην 567η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου, ο Ερμπάς παρομοίασε την προσευχή της Παρασκευής με την «κατάκτηση», δηλαδή την «Άλωση». «Τώρα είναι η ώρα», είπε. «Ελπίζω ότι την Παρασκευή 29 Μαΐου, θα κατακτήσουμε τα τζαμιά εκείνη την ημέρα, που είναι το σύμβολο της Άλωσης».

Την προτροπή αυτή στηρίζουν πλήθος Μέσων Ενημέρωσης στην Τουρκία και όλα δείχνουν ότι με αφορμή την επέτειο αυτή, χιλιάδες μουσουλμάνοι θα «πολιορκήσουν» την Αγιά Σοφιά την Παρασκευή.

Οι Έλληνες Εθνικιστές Πιστοί στο Καθήκον τους, θα Τιμήσουν τους Τελευταίους Υπερασπιστές της Βασιλεύουσας, με ανοιχτές συγκεντρώσεις Μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καλούνται όλοι οι Έλληνες Πατριώτες να στηρίξουν αυτές τις συγκεντρώσεις για να δείξουμε σε ένα ολόκληρο Έθνος ότι υπάρχουν και κάποιοι που Δεν Ξεχνούν.

Exit mobile version