Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιβεβαίωσε ο Ερντογάν: Ισλαμική φιέστα στην Αγιά Σοφιά σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Επιβεβαίωσε ο Ερντογάν: Ισλαμική φιέστα στην Αγιά Σοφιά σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Οι ραγιάδες της Ελληνοτουρκικής “φιλίας” βλάπτουν σοβαρά το Έθνος!n

Όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, υποστηρίζουν με θέρμη την περίφημη ελληνοτουρκική “φιλία”. 19 Μαΐου τιμούμε εμείς την σφαγή των αδελφών μας στον Πόντο και αυτοί εορτάζουν… Όπως εορτάζουν και την 29η Μαΐου ημέρα θλιβερή για τους Έλληνες, που τιμά ξεχωριστά μόνον η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αυτή τη χρονιά μάλιστα οι Τούρκοι, θα προχωρήσουν σε μία ενέργεια, η οποία σε όσους Έλληνες έχουν Φιλότιμο θα έπρεπε να γεννήσει αισθήματα οργής!

Την Παρασκευή 29 Μαΐου, πρώτη ημέρα που θα ανοίξουν τα τζαμιά έπειτα από το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, αλλά και ημέρα επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως από τους Οθωμανούς το 1453, η προσευχή της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Θεμάτων Τουρκίας, Αλί Ερμπάς , στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού.

567 χρόνια από τότε που η Πόλις Εάλω, ο ίδιος ο Ερντογάν είπε ότι θα διαβαστεί μέσα στην Αγία Σοφία,  το εδάφιο της Άλωσης από το Κοράνι, ενώ η τουρκική κυβέρνηση ετοιμάζει φιέστα και έξω από την Αγιά Σοφιά. Συγκεκριμένα, το κρατικό TRT έχει στήσει ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας. Στο χώρο αυτό προγραμματίζεται για το βράδυ της Παρασκευής ένα τηλεοπτικό σόου, με τα τείχη της Πόλης να πέφτουν…

Ο Αλί Ερμπάς, σε διαδικτυακή του συνέντευξη με τον διευθυντή της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, ανέφερε ότι «ήρθε ο καιρός να υλοποιήσουμε την κατάκτηση των τζαμιών αυτών, την 29η Μαΐου η οποία αποτελεί σύμβολο κατάκτησης».

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι είχε αυτή την έμπνευση και αμέσως τηλεφώνησε στις επίσημες αρχές και ο Τούρκος Πρόεδρος το ανακοίνωσε. «Αν δεν υπάρχει αλλαγή θα είμαι εκεί και θα αναγνώσω το κήρυγμα απευθυνόμενος σε όλους τους μουσουλμάνους», δήλωσε ο Αλί Ερμπάς.

Exit mobile version