Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” 2005, Α.Φ. 572: Μια Συνέντευξη

Εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” 2005, Α.Φ. 572: Μια Συνέντευξη

«Στήβεν Λάλας, ο κατάσκοπος που… ξέχασαν”

Συνέντευξη του Ελληνοαμερικανού Στήβεν Λάλας δημοσίευσε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα. Από την συνέντευξη αυτή και τα παρακάτω:

«Στήβεν Λάλας, ο κατάσκοπος που… ξέχασαν «Η ελληνική κυβέρνηση με πρόδωσε» Πέρασε 12 χρόνια σε αμερικανικές φυλακές επειδή από 1977 έως το 1993 προμήθευε τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες με απόρρητα έγγραφα για το Μακεδονικό, τη Γιουγκοσλαβία, την Κύπρο, την Τουρκία και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. Σήμερα έχει αποφυλακισθεί και ακολουθεί πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης. Ακόμα όμως και όταν τελειώσει, τον Ιούλιο, ο Στίβεν Λάλας δεν θα είναι πραγματικά ελεύθερος. Ούτε να μιλήσει για την κατασκοπευτική του δράση ούτε να φύγει από τις ΗΠΑ.

Για να είναι μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα, θα πρέπει να κάνει υπομονή άλλα 5 χρόνια λόγω των περιοριστικών μέτρων που του έχουν επιβληθεί. Και αυτό που ζητάει είναι να ενδιαφερθεί η κυβέρνηση ώστε να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κοντά στην γυναίκα του και στα παιδιά του»… «Ποιος πιστεύετε ότι φταίει που σας έπιασαν να κατασκοπεύετε υπέρ της Ελλάδας; «Δεν μπορώ να πω ποιος φταίει… Κάτι πήγε στραβά, με κατάλαβαν και με συνέλαβαν. Δεν ξέρω αν το λάθος έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης τότε ή μέσα από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες».

Exit mobile version