Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδέα, Πίστη, Δράση

Ιδέα, Πίστη, Δράση

Δίνοντας έναν ορισμό για το τι είναι το άγχος θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το εξής: «Το άγχος είναι σωματική και ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από το αίσθημα διάχυτου φόβου, ο οποίος μπορεί να φτάσει από την ανησυχία έως τον πανικό, με οδυνηρά αισθήματα περίσφιξης του θώρακα και του λαιμού. Η λέξη προέρχεται από το ρήμα άγχω (=σφίγγω τον λαιμό, πνίγω).» Οφείλεται σε μια κατάσταση πραγματικού κινδύνου ή προκαλείται πολλές φορές και από φανταστικούς κινδύνους τους οποίους βιώνει το μυαλό ως πραγματικούς.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις δεκαετίες της ύπαρξης του, είτε ως μια ομάδα ατόμων που επικεντρώθηκαν στην ιδεολογική αναζήτηση είτε ως πραγματική πολιτική δράση προσπάθησε ως ζωντανός οργανισμός, αποτελούμενος από ζωντανά και ενεργά κύτταρα, να ξεπεράσει τον εαυτό του και να γίνει ως οντότητα αυτό που πραγματικά οφείλει να Είναι. Ένα Κίνημα που με Πίστη, σχέδιο και δράση, αλλά και έναν πραγματικά φωτισμένο Ηγέτη, Ιδρυτή και Αρχηγό να οδηγήσει την πατρίδα μας στη δημιουργία ενός πραγματικά Εθνικιστικού Κόμματος ώστε να ακολουθήσει την πορεία Κίνημα, Κόμμα, Εθνικό κράτος.

Ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός λοιπόν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και με ένα όνομα που δε μοιάζει με κανένα από τα διάφορα γελοία ακρωνύμια, αλλά και ένα μαγικό πανάρχαιο σύμβολο αποτέλεσε για πολλούς τον μύθο, οδηγώντας σε μια μεταφυσική ερμηνεία της πολιτικής. Πολλοί από τους Συναγωνιστές που είχαμε την τύχη να μαγευτούμε από τα γραπτά και την αντίληψη περί πολιτικής από τα εφηβικά μας χρόνια, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να πιστεύουμε πως η ιδέα μας και είναι και μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διακυβέρνησης δημιουργώντας μια Λαϊκή Κοινότητα με υποχρεώσεις πρωτίστως προς το κοινό καλό και έπειτα με δικαιώματα. Δυστυχώς κάποια από τα ζωντανά κύτταρα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην προσπάθεια τους να αποβάλουν το άγχος του υποτιθέμενου θανάτου μιας ιδέας που είναι αθάνατη, πολλαπλασιάζονται μέσω τοξικών καταστάσεων, γκρίνιας, αλλά και εξωγενών παραγόντων καταλήγοντας σε νεοπλασίες τις οποίες κάθε τόσο ο οργανισμός οφείλει μέσω αποτοξινώσεων να ξεριζώνει ώστε να αυτό-θεραπεύεται.

Το Κίνημα μας αποτέλεσε λοιπόν τον κυριότερο εχθρό του πολιτικού συστήματος, εγχώριου και διεθνούς, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως οι ιδέες μας, εφόσον γίνουν πραγματικό κτήμα κάποιου, δεν μπορούν να πάψουν να υπάρχουν ούτε να ξεριζωθούν. Στην προσπάθεια διάλυσης λοιπόν της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και όχι γενικά των διαφόρων «πατριωτικών» ή ακροδεξιών-παραθρησκευτικών κινήσεων, χρησιμοποιεί όλα τα όπλα του ύπουλα.

Στοχεύοντας καθαρά στην πολυδιάσπαση προσβλέπει σε κατώτερα ένστικτα, είτε μέσω υλικών απολαβών, είτε στην καλλιέργεια της υπερβολικής ματαιοδοξίας μέσω της οποία κάποιοι, ακόμα και με πιθανές αγνές προθέσεις, δεν μπορούν να καταλάβουν την παγίδα που δεν είναι άλλη από την εκμετάλλευση, τον δόλο, τις ψεύτικες υποσχέσεις ώστε τελικά να ξεζουμίσουν το όποιο πολιτικό κεφάλαιο νομίζει ο καθένας πως έχει και να τον οδηγήσουν στη λήθη και την απαξίωση.

Στον πολιτικό πόλεμο, όπως και στον πραγματικό η τακτική αυτή δεν είναι άλλη από την περικύκλωση, τη δημιουργία πολλών και μικρών ανίσχυρων θυλάκων αντίστασης και τελικά τον αφανισμό λόγω του κατακερματισμού και της έλλειψης των απαιτούμενων δυνάμεων.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έδειξε και συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο, το πρόγραμμα και οι θέσεις του αντιγράφονται και αποτελούν τη μαγιά άλλων κινήσεων, οι οποίες όπως έχει αποδειχτεί θα έχουν την τύχη των προκατόχων. Οι Έλληνες ας καταλάβουν πως κριτήριο για την ψήφο τους δεν μπορεί να είναι στενά ατομικά οικονομικά κίνητρα, αλλά πρωτίστως η ύπαρξη τους στο μέλλον και η απαλλαγή τους από την προδοσία που συντελείται από τα κόμματα της παρακμής σε όλους τους τομείς.

Ας μας ακολουθήσουν λοιπόν και ας βοηθήσουν αυτοί γιατί εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην Ιδέα μας και να δρούμε όπως γνωρίζουμε ακόμα και αν μείνουμε ελάχιστοι, αλλά ζωντανοί. Άλλωστε η προσπάθεια μας πηγάζει από την Πίστη μας πως πρεσβεύουμε το σωστό και ο μόνος δρόμος είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή το σπίτι μας, μακριά από την πολιτική όπως την έχουν καταντήσει, γιατί δεν θέλουμε να αποτελέσουμε τους χρήσιμους ηλίθιους του συστήματος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΚΟΣ

Exit mobile version