Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύγκρουση Τουρκίας – Ρωσίας και σε Συρία και σε Λιβύη

Σύγκρουση Τουρκίας - Ρωσίας και σε Συρία και σε Λιβύη

Ισχυρά τα ερείσματα του Πούτιν σε Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική

Η Μόσχα ενισχύει όσο πρέπει και όσο της είναι απαραίτητο τόσο το μέτωπο της Συρίας, όσο και της Λιβύης ενάντια στα σχέδια της Τουρκίας και έχει στο πλευρό της τόσο το λεγόμενο Σιιτικό τόξο, όσο και τον Στρατηγό Χαφτάρ.

“Ρωσία και Τουρκία φαίνεται να βρίσκονται στο χείλος μιας σοβαρής στρατιωτικής αντιπαράθεσης στη Λιβύη, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν τις αντίπαλες πλευρές και στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία”, αναφέρει ο Αλεξάντερ Γκόστιεφ σε συνομιλία του με τον Ρώσο πολιτικό επιστήμονα και ειδικό της Μέσης Ανατολής Μιχαήλ Μαγίντ, για το διακύβευμα των συγκρούσεων στην Λιβύη, καθώς και τους διαφορετικούς στόχους που επιδιώκουν  Άγκυρα και  Μόσχα.

Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Μιχαήλ Μαγίντ δήλωσε για τις δύο συγκρούσεις και τους στόχους που επιδιώκουν η Άγκυρα και η Μόσχα.

Mikhail Magid: “Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν βλέπω τον πόλεμο στη Λιβύη ως κάτι εντελώς αποκομμένο από τον πόλεμο στη Συρία. Οι στρατιωτικές ενέργειες σε αυτές τις δύο χώρες εκτυλίσσονται συγχρόνως και οι φάσεις αυτών των αλλαγών καλύπτουν η μία την άλλη. Συνολικά, η μόνιμη σύγκρουση Ρωσίας-Τουρκίας κινείται συνεχώς μεταξύ “θερμών και κρύων” φάσεων και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο… Η γενική κατεύθυνση της τρέχουσας εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας είναι να υπονομεύσει, όπου είναι δυνατόν, την «παγκόσμια ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Exit mobile version