Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Τούρκοι επιμένουν ότι η Κρήτη είναι «τουρκική»

Οι Τούρκοι επιμένουν ότι η Κρήτη είναι «τουρκική»

Διεκδικούν την Κρήτη για να πάρουν υφαλοκρηπίδα και το μισό Αιγαίο!

Η τακτική των Τούρκων είναι όπως πάντα γεμάτη δόλο και πονηρία. Διεκδικούν την Κρήτη για να πάρουν τελικά την Ελληνική υφαλοκρηπίδα και το μισό Αιγαίο, σύμφωνα με το περί ΑΟΖ μνημόνιο που υπέγραψαν με την Λιβύη.

Τα περί «οθωμανικής Κρήτης» δεν είναι τυχαία. Επικαλούμενοι τις συνθήκες της 30ης Μαΐου 1913 του Λονδίνου και της 24ης Ιουλίου της Λωζάννης ισχυρίζονται ότι:

α. Πουθενά στη Συνθήκη του Λονδίνου δεν καθορίζεται ότι η Κρήτη παραχωρείται στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα δίνεται μόνο το 1/4 της Κρήτης, ενώ τα 14 νησιά και βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν στην κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

β. Από το 2004 η Ελλάδα έχει καταλάβει τρία νησιά: Αυτά είναι η Γαύδος, το Γαϊδουρονήσι και το Κουφονήσι.

γ. Μετά την συνθήκη της Λωζάννης η Βουλγαρία, η Σερβία και το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο) απεμπόλησαν τα δικαιώματά τους στην Κρήτη επομένως τα ¾ της νήσου έγιναν αυτόματα τμήμα της Τουρκίας

δ. Έτσι η Ελλάδα, σήμερα κατέχει… παράνομα τα υπόλοιπα 3/4 της Κρήτης καθώς και τα παρακείμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες. Θα πρέπει άμεσα να τα παραδώσει στην Τουρκία και να απομακρύνει τις στρατιωτικές Μονάδες, τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τους πυραύλους S-300 που έχει εγκαταστήσει εκεί παράνομα από το 1999.

Exit mobile version