Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έδιναν ψευδή στατιστικά στοιχεία για τον κορωνοϊό

Η Χρυσή Αυγή είχε πάρει από την πρώτη στιγμή σαφείς αποστάσεις και θέση κατά του πανικού που δημιούργησε το σύστημα με αφορμή τον κορωνοϊό. Προβάλλαμε σοβαρές αντιρρήσεις για το κατά πόσο αληθή ήταν τα στατιστικά στοιχεία που μας παρουσιάζανε, βάσει των οποίων οι κυβερνήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, έκαναν πραγματικά ό,τι ήθελαν στο όνομα της “δημόσιας υγείας”.

Από χθες, όπως αναφέρουν αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία, μια έρευνα του The Guardian αποκαλύπτει πώς μία εταιρεία, η Surgisphere, επηρέασε αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και κυβερνήσεων διαφόρων χωρών, με βάση λανθασμένες εκτιμήσεις για τον Covid-19. Θα σας παραθέσουμε το σχετικό δημοσίευμα, πιστεύοντας όμως ότι κανένας Οργανισμός Υγείας δεν… εξαπατήθηκε, αλλά χρησιμοποίησε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τα ψευδή στοιχεία. Ακολουθεί το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα:

Η έρευνα του Guardian αποκαλύπτει πως η εταιρεία Surgisphere που εδρεύει στις ΗΠΑ, της οποίας οι λίγοι σε αριθμό υπάλληλοι φαίνεται να περιλαμβάνουν έναν συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας και ένα μοντέλο περιεχομένου για ενήλικες, έχει παράσχει δεδομένα για πολλές μελέτες σχετικά με τον Covid-19, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να εξηγήσει επαρκώς τα στοιχεία ή τη μεθοδολογία απόκτησής τους.

Τα δεδομένα που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει νόμιμα από περισσότερα από χίλια νοσοκομεία παγκοσμίως αποτέλεσαν τη βάση επιστημονικών άρθρων που οδήγησαν σε αλλαγές στις πολιτικές θεραπείας του Covid-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρεία βρισκόταν επίσης πίσω από μια απόφαση του ΠΟΥ και ερευνητικών ιδρυμάτων σε όλον τον κόσμο να σταματήσουν τις δοκιμές της αμφιλεγόμενης φαρμακευτικής ουσίας υδροξυχλωροκίνης.

Δύο από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο – το Lancet και το New England Journal of Medicine – δημοσίευσαν μελέτες βασισμένες σε στοιχεία της Surgisphere. Οι μελέτες συνυπογράφονται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Sapan Desai.

Αργά την Τρίτη, αφού ο Guardian επικοινώνησε με το περιοδικό, το Lancet εξέδωσε μια «έκφραση ανησυχίας» για τη δημοσιευμένη μελέτη του. Το New England Journal of Medicine εξέδωσε επίσης παρόμοια ανακοίνωση. Η επισήμανση αυτή υπό το σχήμα «expression of concern», αποτελεί επίσημη ειδοποίηση που χρησιμοποιείται από τις επιστημονικές επιθεωρήσεις για να επισημανθεί ότι μία μελέτη παρουσιάζει ενδεχομένως προβλήματα.

Η έρευνα του Guardian διαπίστωσε:

Γιατί άραγε ανακάλυψαν με τόση καθυστέρηση αυτή την απάτη; Το αφήνουμε στην κρίση σας… Πάντως να θυμίσουμε ότι τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εμπιστεύονταν στα τυφλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είχε και το θράσος να αποκαλεί ως “συνωμοσιολόγους” όσους τολμούσαν να εκφράσουν αντίθετη άποψη. Βάσει αυτών των αντιεπιστημονικών “ερευνών”, έδωσαν την χαριστική βολή στην οικονομία…

Exit mobile version