Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Bloomberg: Γκρίζα ζώνη Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος!

Bloomberg: Γκρίζα ζώνη Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος!

Στο πλευρό της Τουρκίας οι “σύμμαχοι” – Ούτε λέξη από ΗΠΑ και Ευρώπη για τις προθέσεις της Τουρκίας κατά της Εθνικής μας κυριαρχίας

Με δημοσίευμά του το γνωστό παγκοσμίου κύρους πρακτορείο ειδήσεων ούτε λίγο, ούτε πολύ θεωρεί γκρίζα ζώνη το Αιγαίο και την ελληνική υφαλοκρηπίδα και δίνει δίκιο στην Τουρκία. Και ενώ είναι γνωστό ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, αυτό δεν ισχύει για το Bloomberg για Κρήτη και Ρόδο! 

Η Τουρκία δεσμεύθηκε «να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο», όπου ετοιμάζεται να εκδώσει νέες άδειες εξερεύνησης ενέργειας παρά τις αντιρρήσεις της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν προήδρευσε συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας αργά την Τρίτη, στην οποία πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες συζήτησαν τις «δραστηριότητες ορισμένων χωρών κατά των συμφερόντων της Τουρκίας στη Μεσόγειο», σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στη ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα χωρίς καμία παραχώρηση», ανακοίνωσε το συμβούλιο, συνεχίζει το Bloomberg.

Η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει ένα ενεργειακό «θερμό σημείο» με σημαντικά ευρήματα για την Κύπρο -που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- το Ισραήλ και την Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια, και η κίνηση της Τουρκίας να εξασφαλίσει ένα μερίδιο των πόρων σε αυτά τα ύδατα έχει επιδεινώσει την ένταση σε μια ήδη ταραχώδη περιοχή, επισημαίνει το Bloomberg.

«Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και ορισμένες άλλες χώρες προσπάθησαν να μας αποκλείσουν» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Κάθε συμφωνία που αποκλείει την Τουρκία δεν μπορεί να επιβιώσει και δεν είναι έγκυρη, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός», τόνισε.

Exit mobile version