Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απροκάλυπτη και επίσημη προπαγάνδα

Απροκάλυπτη και επίσημη προπαγάνδα

Όντας εγγεγραμμένος σε μια λίστα ενημέρωσης από το Ευρωκοινοβούλιο για τρέχοντα θέματα, μου έρχονται κατά καιρούς’’ενημερώσεις’’από την διεύθυνση «contact@together.eu μέσω europarl.europa.eu». Η τελευταία ενημέρωση ήταν δυο ημέρες πριν και αφορούσε τις ενέργειες ευαισθητοποίησης μιας νεαρής Βουλγάρας, για την πρόληψη και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται λόγω του COVID-19.

Η φωτογραφία κολλάζ που βλέπετεκαι που υποτίθεται πως απεικονίζει όλους τους Ευρωπαίους, συνόδευε το (μάλλον αδιάφορο) κείμενο. Η φωτογραφία αυτή, είναι χαρακτηριστική, του πως αντιλαμβάνεται ή του πως θα ήθελε η Ευρωπαϊκή Ένωση τους «Ευρωπαίους».

Τουλάχιστον δύο φωτογραφίες, η πρώτη επάνω αριστερά και η τελευταία επάνω δεξιά, τουλάχιστον αυτές, απεικονίζουν δυο ανθρώπους που ξεκάθαρα, ουδεμία σχέση έχουν με την Ευρώπη.

Αντίθετα, ανήκουν σε εκείνες τις πληθυσμιακές ομάδες, που καταπατούν τους ευρωπαϊκούςνόμους, παραβιάζοντας τα σύνορα και εισερχόμενοι επειδή έτσι θέλουν, αδιαφορώντας για την νομιμότητα. Αλλά και η ίδια η επίσημη Ε.Ε. αντί να τιμωρήσει εκείνους που επιδεικτικά αγνοούν τους νόμους, τους εντάσσει σε προπαγανδιστικά e-mails προσπαθώντας να επιβάλλει την παρουσία τους έτσι, ανάμεσά μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Περίεργες ατζέντες εφαρμόζονται στα πατρογονικά μας εδάφη. Οφείλουμε να είμαστε ενήμεροι και ενεργοί.

Μυρμιδόνας

Exit mobile version