Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο κενό ο πόλεμος κατά του Τραμπ – Άνοδος στην Wall Street!

Στο κενό ο πόλεμος κατά του Τραμπ - Άνοδος στην Wall Street!

Την ίδια ώρα που στις ΗΠΑ έχουν ξεσπάσει ταραχές σε ολόκληρη την χώρα με χαρακτήρα όχι εμφύλιου, αλλά φυλετικού πολέμου, όλοι οι μηχανισμοί της κοινωνίας των ΗΠΑ και ολόκληρο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο προσπαθούν να κτυπήσουν τον Τραμπ. Ηθοποιοί του Χολυγουντ, πολιτικοί, ακόμη και ο κόσμος του ΝΒΑ, όλοι εναντίον του Τραμπ…

Δυστυχώς όμως για αυτούς, η πλειοψηφία των λευκών κατοίκων των ΗΠΑ είναι στο πλευρό του! Και ενώ θα περίμενε κανείς με αυτή την κρίση να αυξηθεί η ανεργία και να καταρρεύσει το Χρηματιστήριο συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Όπως έγινε γνωστό, η ανακοίνωση για πτώση του ποσοστού ανεργίας στο 13,3%, αλλά και για την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 2,5 εκατομμύρια, έφερε εκρηκτικά κέρδη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 13,3% το Μάιο, από το 14,7% τον Απρίλιο, διαψεύδοντας τις «μαύρες» εκτιμήσεις για εκτόξευση ακόμα και στο 20%. O Dow Jones έκλεισε στις 27.110,98 μονάδες (+3,15% ή 829 μονάδες), ο S&P 500 στις 3.193,93 μονάδες (+2,67%) και ο Nasdaq στις 9.814,08 μονάδες (+2,06%).

Στην Wall Street συμβαίνουν εντυπωσιακά πράγματα. Μόνο το διάστημα Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου άνοιξαν 1,4 εκατ. νέοι κωδικοί μικροεπενδυτών.  Οι απλοί άνθρωποι αύξησαν το εισόδημα τους τελευταία και βλέπουν την Wall Street ως ευκαιρία, κατά ένα παράδοξο τρόπο αγοράζουν οι μικροί επενδυτές ότι και τα hedge funds.

Exit mobile version