Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης ζητάει πάλι βοήθεια από την Ευρώπη για τις τουρκικές διεκδικήσεις

Ο Μητσοτάκης ζητάει πάλι βοήθεια από την Ευρώπη για τις τουρκικές διεκδικήσεις

Πάλι το ίδιο παραμύθι περί Ευρωπαϊκών συνόρων! Κανένας δεν πρόκειται να βοηθήσει ή να σεβαστεί μια χώρα που έχει ΗΔΗ εκχωρήσει την Εθνική της Κυριαρχία!

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απέστειλε επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen με τις οποίες και τους ενημερώνει για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας με αφορμή την δημοσιοποίηση χαρτών από την Τουρκία για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε κρίση τις ελληνοτουρκικές αλλά σε κρίση των συνολικών σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ».

«Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen» είπε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά στον Έβρο και τις πληροφορίες περί νέου κύματος μεταναστών στα σύνορα, είπε ότι «δεν επιβεβαιώνεται καμία ασυνήθιστη κινητικότητα» ενώ σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan και του επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης, Fayez Mustafa al-Sarraj στην Άγκυρα, είπε πως «οι παράνομες ενέργειες δεν έχουν καμία τύχη με βάση το διεθνές δίκαιο. Ανυπόστατες οι ενέργειες που βασίζονται στο άκυρο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο».

Τόσα χρόνια δεν έχουν καταλάβει το αδιέξοδο παραμύθι περί «Ευρωπαϊκών συνόρων»; Μήπως δεν βλέπουν την αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την συνεχιζόμενη κατοχή του Βόρειου τμήματος της Κύπρου; Δεν βλέπουν ότι οι ευρωπαίοι «σύμμαχοί» μας, έχουν την Ελλάδα των ραγιάδων της ελληνοτουρκικής «φιλίας» στην ανυποληψία;

Επιτέλους ας ξυπνήσουν έστω και τώρα που η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εκτός και αν συμμερίζονται την άποψη του Τσίπρα ότι η θάλασσα δεν έχει… σύνορα.

Exit mobile version