Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χολή κατά του Εθνικού Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια

Χολή κατά του Εθνικού Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια

Γεώργιος Βλάχος, “Καθημερινή”, 25-2-1936: “Ή το Σύνταγμα θα φάει τον τόπον ή ο τόπος το Σύνταγμα”

Αγαπητοί φίλοι της Χρυσής Αυγής,

Δεν με εξέπληξε η χολή που εξέμεσαν κατά του Εθνικού Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια τα μέλη της Επιτροπής Εορτασμού των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, στην οποία αυτός διεδραμάτισε τεράστιο ρόλο, οι ακριβείς διαστάσεις του οποίου δεν έχουν διαφωτισθεί μέχρι σήμερα. Και τούτο διότι κανείς εχέφρων και διαθέτων ιστορικές γνώσεις πέραν του μετρίου Έλληνα δεν θα περίμενε από τους τροφίμους της παρασιτικής πλουτοκρατίας και των ξενοδούλων λακέδων των σιωνιστικών βδελλών της ανθρωπότητος που συγκροτούν το αυτοαποκαλούμενο “συνταγματικό τόξο” να τιμήσουν τον ανιδιοτελή, τον ενάρετο, τον σοφό, τον θερμό πατριώτη, τον Εθνομάρτυρα Κυβερνήτη.

Σε αυτόν συμπαραστάθηκαν αγνοί και αφοσιωμένοι στην Εθνική Ιδέα αγωνιστές, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οποίος σε συνεννόηση με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, μεθόδευσε την πρόσκλησή του για να αναλάβει το αξίωμα του Κυβερνήτη, ο θρυλικός Νικηταράς ο Τουρκοφάγος και ο πυρπολητής Κανάρης, ο Κίτσος Τζαβέλλας κ.α. του “μιλιταριστικού” τόξου. Αντιθέτως, τον πολέμησαν οι φαυλεπίφαυλοι Μαυροκορδάτος και Κωλέττης, διάφοροι κοτζαμπάσηδες και κάποιοι εκπρόσωποι της αιθεροβάμονος ιντελλιγκέντσιας, οι τότε διανοούμενοι-παρανοούμενοι, όπως εύστοχα τους είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος Ανδρέας Δενδρινός, με κυριώτερο εκφραστή τους τον ποιητή Αλέξανδρο Σούτσο, που εξύμνησε τους δολοφόνους του Κυβερνήτου ως … νέους τυραννοκτόνους, οι οποίοι σκότωσαν τον “προδότη της πατρίδος”!!!

Μετά δε και την έξωση του τραγικού Ελληνολάτρη βασιλέα Όθωνα και την θέσπιση του Συντάγματος της Βασιλευομένης Δημοκρατίας του 1864, η διακυβέρνηση της χώρας περιήλθε αποκλειστικώς στα φαιδρά και αισχρά τρωκτικά του κυνοβουλευτισμού, του δήθεν “ιερού” πολιτεύματος των Γκόρτσων, των Μαυρογιαλούρων και των πολιτευόμενων Θανασάκηδων, γι’ αυτό και προκόψαμε.

Τα εθνικά καθεστώτα της 4ης Αυγούστου 1936 και της 21ης Απριλίου 1967, παρά το ότι ανέκοψαν την παρακμιακή πορεία της χώρας και επέτυχαν αρκετά πράγματα, δεν διήρκεσαν δυστυχώς πολύ και ο σαπιοκυνοβουλευτισμός επανέκαμψε δριμύτερος. Είναι όσο ποτέ επίκαιρη η αγωνιώδης φωνή του Γεωργίου Βλάχου στην “Καθημερινή” της 25-2-1936 “Ή το Σύνταγμα θα φάει τον τόπον ή ο τόπος το Σύνταγμα”. Αλλά και ο οξυνούστατος και θυμόσοφος Γέρος του Μωριά, ο ακατάβλητος ήρωας Θεόδωρος Κολοκοτρωνής ελεεινολογούσε τους αντιπολιτευόμενους τον Καποδίστρια αχρείους πολιτικάντηδες (εν ονόματι δήθεν του Συντάγματος) με τις παροιμιώδεις φράσεις “Μόνον άκουε ο κόσμος το Σύνταγμα και δεν ήξευρε πως είναι σύντριμμα” και “τέτοιο Σύνταγμα εκήρυτταν, Σύνταγμα αρπαγής”, σχολιάζοντας τις λεηλασίες και τις κλεψιές τους.

Παρεμπιπτόντως, πληροφορήθηκα την περασμένη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020 από την τηλεόραση ότι άνοιξε μαζί με τα άλλα κουρεία και κομμωτήρια και το κουρείο της Βουλής, στο οποίο έσπευσαν να κουρευθούν πλείστοι όσο εθνοπατέρες, εν οις και ο γνωστός βουλευτής του ΚΙΝΑΛ συνταγματολόγος Λοβέρδος, που ξύρισε και το μούσι που είχε αφήσει την περίοδο της καραντίνας και στο οποίο (κουρείο) το κούρεμα στοιχίζει μόνον 2,50 ευρώ, διότι προφανώς οι αναξιοπαθούντες Μαυρογιαλούροι και μιζαδόροι του συνταγματικού τόξου δεν μπορούν να καταβάλουν ποσό από 8 έως 10 ευρώ, όπως πληρώνει ο “κυρίαρχος λαός” στα κοινά κουρεία!

Βεβαίως, μετά τα όσα εξέθεσε στα εξαιρετικά συγγράμματά της η αείμνηστη καθηγήτρια της Ιστορίας στο Παν/μιο Αθηνών, Ελένη Κούκκου, για την προσωπικότητα του Ιω. Καποδίστρια, η οποία τον αναγόρευσε δικαίως “άγιο της πολιτικής”, οι γνώμες των εξωνημένων ψευδεπιστημόνων του Σόρος που απαρτίζουν την Ρεπουσ(τάρ)ιο ιστορική σχολή μου θυμίζουν την άποψη του “κυρίαρχου” λαού περί της ισηγορίας, βασικού στοιχείου της δημοκρατίας, “μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κ….” …

Κέρκυρα 7-5-2020
Μαύρος Αντιδραστικός

Exit mobile version