Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Νεολαία στο προσκήνιο

Η Νεολαία στο προσκήνιο

Αμέσως μετά από την άρση των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση για την εξάλειψη της επιδημίας, προέκυψαν πολιτικά ερωτήματα σχετικά με την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, ως μετρό αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης που δεδομένα θα πλήξει την Πατρίδα μας.

Σε όλες τις αντίστοιχες αναλύσεις, αλλά και τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας όλο αυτό το διάστημα, η Χρυσή Αυγή κατάφερε να παγιώσει τη θέση της, γεγονός παράδοξο, λόγω της πολεμικής που έχει εξαπολύσει το σύστημα και ενέτεινε μετά το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών.

Πέρα από τις αναφορές, έστω και δυσφημιστικές, προς τη Χρυσή Αυγή, υπήρξαν και κινδυνολογικά άρθρα από έγκριτους και εμπείρους δημοσιογράφους, στα οποία έκαναν λόγο για κίνδυνο επαναφοράς του Κινήματος στο πολιτικό προσκήνιο, αιτιολογώντας τη θέση αυτή με το ποιοτικό στοιχείο της μεγάλης απήχησης που έχουν οι Ιδέες της Χρυσής Αυγής στην ελληνική νεολαία.

Πράγματι, αυτή η επισήμανση δεν έχει μόνο θεωρητικό χαρακτήρα, αλλά μετουσιώνεται σταδιακά σε μια εφιαλτική πραγματικότητα για το σύστημα, που βλέπει το πιο υγιές και αντιδραστικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας να αψηφά το δόγμα της απολιτικοποίησης, και να συμμετέχει ενεργά σε έναν Ιδεολογικό φορέα, που αποτελεί για αυτό το απόλυτο κακό.

Παρά το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019 και την πυροδότηση νέων σεναρίων περί «διάλυσης της Χρυσής Αυγής», οι Τοπικές Οργανώσεις του Κινήματος, και ιδιαίτερα αυτές των δύο μεγαλύτερων πόλεων, υποδέχονται συνεχώς νέους και νέες Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, γεγονός που αποδεικνύει ότι το μήνυμα κ ο Αγώνας μας έχει μεν πολιτικό χαρακτήρα, αλλά πρωτίστως Ιδεολογικό.

Ως γνωστόν, η Νεολαία δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, με τη γενικότερη έννοια του όρου, έλκεται όμως από τις Ιδέες, για τις οποίες είναι διατεθειμένη να θυσιάσει χρόνο, ή και να υποστεί θυσίες. Παραδείγματα επί αυτού υπάρχουν πολλά, αφού κατά τους τελευταίους μόνο μήνες, κεντρικοί δρόμοι και πλατείες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης κατακλείστηκαν από Εθνικιστικά Λάβαρα, στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων δραστηριοτήτων, που όλο και αυξάνονται, λόγω της εισροής νέων Συναγωνιστών.

Μπορεί για ορισμένους το «κόμμα» να τέλειωσε, αλλά για εμάς που παραμένουμε πιστοί στην Ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, το Κίνημα δεν πέθανε ποτέ. Την ίδια αντίληψη αποδεικνύεται πως έχουν και πολλά νεαρά παιδιά, που περνούν στο κατώφλι της Χρυσής Αυγής για την Ιδέα και όχι για τα προνόμια. Αποδεικνύεται όμως πως για αυτόν ακριβώς το λόγο ήθελαν ορισμένοι επιτήδειοι να αναγάγει το Κίνημα την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση σε αυτοσκοπό, γιατί με αυτόν τον τρόπο η όποια πορεία του θα είχε ημερομηνία  λήξης.

Δυστυχώς για αυτούς, συντελείται μία αυτοκάθαρση με την οποία η νεολαία επανέρχεται στο προσκήνιο και μαζί με αυτήν οι Ιδέες του Κινήματος συνεχίζουν να αποτελούν πυξίδα του πολιτικού μας Αγώνα, όσο και αν αυτό δυσαρεστεί άτομα που θέλουν το Κίνημα προσαρμοσμένο και περιορισμένο στις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Επομένως, η Χρυσή Αυγή θα εξέλθει από τις δοκιμασίες πιο ενωμένη και πιο ισχυρή, γεγονός που νομοτελειακά θα την οδηγήσει στο να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις μελλοντικές εξελίξεις και οι πραγματικοί Εθνικιστές να γράψουν και πάλι ιστορία!

Ματθαιόπουλος Αρτέμης

Exit mobile version