Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αντιδράσεις στην Μόσχα για το σχέδιο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί! Σιωπή στην Αθήνα…

Αντιδράσεις στην Μόσχα για το σχέδιο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί! Σιωπή στην Αθήνα…

Στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να έδωσε εντολή για έρευνα, προκειμένου η Αγιά Σοφιά να γίνει τζαμί. Οι εν λόγω πληροφορίες ανησυχούν, σύμφωνα με το Sputnik, την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίων του Βολοκολάμσκ.

«Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σήμερα σχετικά με την εντολή του Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να επεξεργαστεί το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί είναι ανησυχητικές. […] Στον εύθραυστο και ασταθή κόσμο αυτής της περιόδου, πρέπει να αποφευχθούν βήματα που συνδέονται με κινδύνους για τις υπάρχουσες ισορροπίες και τα οποία μπορούν να προκαλέσουν περιττή ένταση στις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι Ρώσοι πιστοί κρατούν μια ιδιαίτερη στάση απέναντι στην Αγία Σοφία, όπου, σύμφωνα με αναφορές, βαφτίστηκε η πριγκίπισσα Όλγα», τόνισε ο Μητροπολίτης Ιλαρίων.

Exit mobile version