Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

2003: Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πετσάλνικος κατά της Χρυσής Αυγής

2003: Ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πετσάλνικος κατά της Χρυσής Αυγής

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Το παρακάτω αφιερώνεται σε κάποιους, που θυμήθηκαν την Χρυσή Αυγή τα τελευταία χρόνια και παριστάνουν τους “παλαιούς αγωνιστές”…:

“Σφοδρή επίθεση δεχθήκαμε με ολοσέλιδο άρθρο της Ελευθεροτυπίας για τα όσα συνέβησαν στη συγκέντρωση του κινήματός μας στην Καστοριά. Με δελτίο τύπου απαντήσαμε, αλλά το δελτίο τύπου δεν δημοσιεύθηκε ποτέ! Έτσι αντιλαμβάνονται την… δημοκρατία οι «προοδευτικοί»! Τα κυριώτερα σημεία του άρθρου σας παραθέτουμε στην συνέχεια:

«Ελευθεροτυπία: ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ τσάκισαν 50χρονο, αλλά οι αστυνομικοί δεν ήθελαν να τους συλλάβουν. Φώναξε ο υπουργός «ξύπνησε» η ΕΛ.ΑΣ.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Φιλ. Πετσάλνικου για να κινητοποιηθεί η Αστυνομία και να συλλάβει δύο μέλη της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν πολίτη.Ο νόμος εφαρμόστηκε μόνο μετά την παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης Φιλ. Πετσάλνικου.

…Το θέμα έγινε γνωστό στον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Καστοριάς Φίλιππο Πετσάλνικο ο όποιος επισκέφθηκε τα μεσάνυχτα τον τραυματία Χρήστο Μίχο που ζει χρόνια στις ΗΠΑ και κατέχει αμερικανικό διαβατήριο ο όποιος του εξιστόρησε τα γεγονότα.Και ενώ οι Χρυσαυγίτες παρέμειναν ασύλληπτοι, ο Φ. Πετσάλνικος επισκέφθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες την αστυνομική διεύθυνση Καστοριάς και συνομίλησε με το διευθυντή Νίκο Μουμτζή.

…Μετά τη νυχτερινή παρέμβαση του υπουργού, άρχισε η κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων. Τα ξημερώματα συνελήφθησαν δύο από τους υπαίτιους των γεγονότων για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καστοριάς, ενώ για την ολιγωρία των αστυνομικών έχει ενημερωθεί η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

…Το μεσημέρι σε μια παράσταση επίδειξης δύναμης έφτασαν με λεωφορείο στη Φλώρινα και παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας εμπρηστικά συνθήματα, όπως «έξω οι Σλάβοι από την Ελλάδα», κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο στην κεντρική πλατεία της πόλης υπό το άγρυπνο βλέμμα είκοσι αστυνομικών. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 01/09/2003»

Exit mobile version