Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Henry Kissinger για 1821: “Κίνημα Εθνικό με θρησκευτική βάση και όχι αστική επανάσταση”

Henry Kissinger για 1821: “Κίνημα Εθνικό με θρησκευτική βάση και όχι αστική επανάσταση”

ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ “ΕΛΛΑΔΑ 2021”

Ο ίδιος ο Henry Kissinger στο διδακτορικό του “A World Restored: Metternich, Castlereagh and the Problems of Peace 1812-1822” αναφέρει ότι “The Greek Revolution was not a revolution of middle-class origin to achieve political liberty but a national movement with a religious basis.” Μεταφράζω: “Η Ελληνική Επανάσταση δεν ήταν μία αστική επανάσταση με στόχο την επίτευξη πολιτικής χειραφέτησης αλλά ένα εθνικό κίνημα με θρησκευτική βάση”.

Τα λόγια ακόμη και του Κίσσινγκερ διαψεύδουν πανηγυρικά τους φιλελεύθερους και μαρξιστές εθνομηδενιστές, που αρνούνται τον εθνικό χαρακτήρα της Επαναστάσεως του 1821 και οι μεν την θέλουν επανάσταση εθνική, οι δε κομμουνιστική! Όλοι συμφωνούν ότι το Έθνος των Ελλήνων γεννήθηκε μετά το 1821.

Σε όλους αυτούς απαντά ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, που όταν οι Άγγλοι του πρότειναν να δεχθεί μια συμφωνία με τον Σουλτάνο ο Ελληνισμός και να αποκτήσει απλά αυτονομία, αυτός απάντησε ως εξής:

«Το Γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στο Σουλτάνο. Είχε βασιλιά του τον Μαρμαρωμένο βασιλιά Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, φρουρά του τους Κλέφτες και κάστρα του άπαρτα τη Μάνη, το Σούλι και τα βουνά».

Exit mobile version