Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι θα κάνει η Ρωσσία σε περίπτωση πολέμου Ελλάδος Τουρκίας;

Τι θα κάνει η Ρωσσία σε περίπτωση πολέμου Ελλάδος Τουρκίας;

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υφυπουργός για τις αμυντικές βιομηχανίες, Ισμαήλ Ντεμίρ, Τουρκία και Ρωσία κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παράδοση δεύτερης παρτίδας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400. «Έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία σχετικά με την παράδοση της δεύτερης αποστολής S-400. Έχουν απομείνει ορισμένα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογιών, λεπτομέρειες για την από κοινού παραγωγή, τον οδικό χάρτη» δήλωσε ο Ντεμίρ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Ασφαλώς και το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου ευχάριστο για την Ελλάδα, η οποία όμως θα μπορούσε και αυτή να προμηθευτεί το ίδιο πυραυλικό σύστημα εάν ήθελε, αλλά δεν θέλει γιατί δεν αφήνουν οι μεγάλοι προστάτες και δήθεν σύμμαχοι. Απόδειξη για αυτό αποτελεί το γεγονός ότι προμήθευσε την Ελλάδα στο παρελθόν με τους S-300. Το γεγονός αυτό πάντως πρέπει να τονιστεί ότι δεν σημαίνει ότι υπάρχει μία αδιαπραγμάτευτη “συμμαχία” της Ρωσσίας με την Τουρκία και αυτό αποδεικνύεται από την σύγκρουσή τους τόσο στην Συρία, όσο και στην Λιβυή. Εάν ήθελε η Ελλάδα να έχει σύμμαχο την Ρωσσία θα την είχε, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα έπαυε να είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ. Πρόσφατο μάλιστα δημοσίευμα στην Ρωσσία τονίζει ότι αν το ΝΑΤΟ παραμείνει ουδέτερο σε περίπτωση συγκρούσεως, με την Τουρκία η Ρωσσία θα ταχθεί υπέρ της Ελλάδος. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι η Τουρκία θα νικήσει οπωσδήποτε», επισημαίνει ρωσικό άρθρο.

Την εκτίμηση ότι «σε έναν πόλεμο Τουρκίας – Ελλάδας, η Ρωσία θα υπερασπιστεί την Αθήνα», αναφέρει σε άρθρο του ο Andrey Rezchikov στον ρωσικό ιστότοπο VZGLYAD. Από το άρθρο προκύπτει ότι η εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων αφορά σε στρατηγικό επίπεδο τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό ΗΠΑ και Ρωσίας.

Exit mobile version