Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερντογάν προς Ελλάδα: Το τι θα κάνουμε με την Αγιά Σοφιά, είναι δική μας υπόθεση

Ερντογάν προς Ελλάδα: Το τι θα κάνουμε με την Αγιά Σοφιά, είναι δική μας υπόθεση

Αλαζονικός και επιθετικός παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ερντογάν, απειλώντας την Ελλάδα και λέγοντας ότι ρίχνει “άσφαιρα πυρά” κατά της Τουρκίας. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα, που παραμένει ανοικτό, της μετατροπής του Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Απόλυτα επιθετικός δήλωσε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:  “Tώρα η Ελλάδα ρίχνει άσφαιρα πυρά στην Τουρκία. Ξέρουν σε ποιά χώρα ρίχνουν άσφαιρα πυρά; Αυτό το είδος της συζήτησης απευθύνθηκε στην Τουρκία;( Πως μιλάς έτσι στην Τουρκία;) Με ποιόν παίζεις. Καλύτερα είναι να μαζευτείς στον εαυτό σου και να ξέρεις τη θέση σου. Αν δεν γνωρίζεις τα όριά σου η Τουρκία ξέρει να το κάνει..Την ίδια στιγμή στη Νότια Κύπρο προσπάθησαν να βιαιοπραγήσουν σ’ ένα από τα τζαμιά μας ρίχνοντας cocktail molotov και κρέμασαν μια ελληνική σημαία σε άλλο τζαμί. Όταν κάνεις πράγματα σαν αυτά νομίζεις δεν θα υπάρχει ανταπάντηση;”

Αναφερόμενος εξάλλου στο ζήτημα του Ιερού Ναού της Ορθοδοξίας είπε τα παρακάτω προκλητικά:

Για την Αγιά Σοφιά: ”H Eλλάδα τώρα λέει ότι δεν πρέπει ποτέ η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί. Την Τουρκία δεν τη νοιάζει να πάρει άδεια από εσένα για να κάνει αυτό. Υπάρχει μια ένθερμη αίσθηση (να επιστρέψει η Αγ. Σοφιά σε τζαμί) με τη δυναμική της χώρας. Αυτοί [οι Έλληνες] μας λένε να μην ξανανοίξουμε την Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Ποιός διευθύνει,κυβερνάει την Τουρκία, αυτοί η εμείς;”

Exit mobile version