Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από τους «νεοπατριώτες» στους «νεοεθνικιστές»

Από τους «νεοπατριώτες» στους «νεοεθνικιστές»

Ο «νέος πατριωτισμός» της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα αφήγημα που ήρθε μετά τον «συνταγματικό πατριωτισμό» τον οποίο ακούγαμε τα προηγούμενα έτη από εκπροσώπους του «συνταγματικού τόξου» – Άλλος ένας όρος που ανακαλύφθηκε τα έτη κατά τα οποία η Χρυσή Αυγή υπήρξε η μοναδική εθνική αντιπολίτευση εντός βουλής.

Για τον «νέο πατριωτισμό», το ελληνικό έθνος είναι μια υπόθεση 200 ετών και κανείς δεν μπήκε μέχρι σήμερα στον κόπο να μας εξηγήσει ποιοι ζούσαν σε αυτόν τον τόπο πριν από την Επανάσταση του 1821.

Ο «νέος πατριωτισμός» – για να μιλήσουμε στην γλώσσα που τόσο αγαπούν οι θιασώτες της ελληνοτουρκικής «φιλίας» – είναι ο… «φερετζές» του ανθελληνισμού. Είναι ανοιχτός σε πολίτες κάθε καταγωγής, σαν και τα σύνορα της Ελλάδος δηλαδή, τους οποίους με μια συμβολαιογραφικού τύπου πράξη, τους βαπτίζει «έλληνες» και τους εντάσσει στον κοινωνικό ιστό.

Η πολιτική ταυτότητα του «νέου πατριωτισμού» είναι ασφαλώς νεοφιλελεύθερη. Θα λέγαμε όμως ότι ως ιδέα, σε τίποτε δεν διαφέρει από τον διεθνισμό και αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη ότι μπολσεβίκοι και νεοφιλελεύθεροι είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσκατος.

«Νεοπατριώτες» και «νεοεθνικιστές»: Οι συνιστώσες της γαλάζιας πατριδοκαπηλίας

Εκτός από τους δεξιούς «νεοπατριώτες» όμως, υπάρχει ακόμα ένα νέο «φρούτο» στην πολιτική σκηνή: Οι «νεοεθνικιστές». Δεξιοί και αυτοί, μόνο που… ντρέπονται να το παραδεχθούν. Εμφανίστηκαν μαζικά στο προσκήνιο με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην βουλή το 2012, ενώ πριν από τότε αγνοούνταν η τύχη τους. Αν κάποιος έχει το κουράγιο να το ψάξει λίγο παραπάνω, σίγουρα θα ανακαλύψει τις ρίζες τους στην Νέα Δημοκρατία, η οποία και ελέγχει αυτά τα «ταλέντα» μέχρι σήμερα.

Οι «νεοεθνικιστές» που λέτε, πήραν τα πάνω τους τα τελευταία χρόνια και επειδή το να δηλώνεις και να είσαι Χρυσαυγίτης απαιτεί θάρρος που δεν διαθέτουν, αρλουμπολογούν ασυστόλως σαν θαμώνες καφενείου στα διαδικτυακά «μετερίζια», κάνοντας μόνο κριτική στην Χρυσή Αυγή γιατί αυτό μόνο μπορούν να κάνουν.

Μην νομίζετε όμως ότι οι ομοιότητες «νεοπατριωτών» και «νεοεθνικιστών» σταματούν στην κοινή γαλάζια ρίζα τους. Όπως δεν υπάρχει ο παράγοντας ΦΥΛΗ για τους «νεοπατριώτες», εξίσου δεν υπάρχει για τους «νεοεθνικιστές». Όπως αρνούνται την συνέχεια του Ελληνικού Έθνους οι «νεοπατριώτες» έτσι αρνούνται την συνέχεια του Εθνικισμού οι «νεοεθνικιστές».

Για να μην σας μπερδεύουμε άλλο με τους «νεοπατριώτες» και τους «νεοεθνικιστές», θα τους αποκαλούμε συλλήβδην ως «εθνικοπατριώτες» (τους αρέσει κιόλας αυτός ο απίθανος ορισμός!) καθώς μιλάμε έτσι κι αλλιώς για την ίδια πολιτική κατηγορία ανθρώπων! Η διαφορά βρίσκεται σε εκείνο που θέλουν να… κρύψουν! Οι πρώτοι θέλουν να κρύψουν τον νεοφιλελεύθερο εθνομηδενισμό τους και οι δεύτεροι θέλουν να κρύψουν τις σχέσεις τους με τους γαλάζιους εθνομηδενιστές!

Αν και «εθνικοπατριώτες» τα πρότυπά τους βρίσκονται στας Ευρώπας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να είναι παράλληλα παρακμίες (τα πρότυπα αλλά και οι ίδιοι) γιατί ο «εθνικοπατριωτισμός» χρειάζεται και εκσυγχρονισμό…

Από την ίδια πολιτική μήτρα ξεκινούν οι «εθνικοπατριώτες» και στο ίδιο πολιτικό… μνήμα θα καταλήξουν, γιατί όσο και αν ματαιοδοξούν ότι φέρνουν το «νέο» στην πολιτική, είναι απόνερα του ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Αυτές είναι οι συνιστώσες της γαλάζιας πατριδοκαπηλίας: Οι «νεοπατριώτες» και οι «νεοεθνικιστές». Καλύτερα «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» παρά… εθνικοπατριώτες!

Exit mobile version