Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δίωξη κατά αστυνομικών που ακινητοποίησαν όχημα με 13 λαθρομετανάστες στον Έβρο

Δίωξη κατά αστυνομικών που ακινητοποίησαν όχημα με 13 λαθρομετανάστες στον Έβρο

Δεν θέλουν μονάχα “ανοιχτά σύνορα”, σε λίγο θα ζητάνε και… ανοιχτούς δρόμους με ελεύθερη διέλευση!

Πλήρωμα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας που επέβαινε σε περιπολικό, έκανε σήμα στάσης σε αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομους μετανάστες, ο οδηγός του οποίου ωστόσο δεν υπάκουσε. Ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια προς το καταδιωκόμενο όχημα, προκειμένου εκείνο να ακινητοποιηθεί. Όπως και έγινε. Το όχημα ακινητοποιήθηκε σε δασικό δρόμο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον ίδιο και 13 ακόμα λαθρομετανάστες!

Η συνέχεια είναι άκρως διδακτική: Καθώς 2 από τους λαθρομετανάστες είχαν τραυματιστεί ελαφρά, η εισαγγελία Ορεστιάδας άσκησε δίωξη κατά των αστυνομικών που συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους!

Με απλά λόγια, στην σπάνια περίπτωση (γιατί οι περισσότεροι διασχίζουν την Ελλάδα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί) που αστυνομικοί επιτύχουν την σύλληψη διακινητή και παράνομων μεταναστών, η δικαιοσύνη φροντίζει να στείλει το μήνυμα στους συναδέλφους τους, ότι εάν ένα όχημα δεν σταματάει σε έλεγχο ή εάν ακόμα προσπαθεί να εμβολίσει περιπολικό της αστυνομίας, θα πρέπει εκείνοι να… σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να μην ασχολούνται!

Exit mobile version