Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στο πλευρό της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Στο πλευρό της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Το ζήτημα της Λιβύης είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, αφού η παγίωση ως νόμιμης κυβερνήσεως του όχι απλά τουρκόφιλου, αλλά Τούρκου Σάρατζ του καθεστώτος της Τρίπολης, θα καταστήσει ισχυρό το σύμφωνο περί ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης που θίγει την εθνική μας κυριαρχία. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει καν την Ευρώπη της Μέρκελ, που για μια ακόμη φορά προδίδει την Ελλάδα για χάρη της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις υπέρ της Άγκυρας και των τουρκόφιλων της Τρίπολης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απορρίπτει την πρωτοβουλία του Καΐρου για τη Λιβύη, αφού θεωρεί πως δεν υποστηρίζει αρκετά την κυβέρνηση-μαριονέτα της Τρίπολης. Τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ Πίτερ Στάνο δήλωσε:

«Ζητήσαμε επανειλημμένα την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Αυτή είναι μια μόνιμη θέση . Υπάρχει μόνο πολιτική λύση που δεν υπάρχουν στρατιωτικές λύσεις. Όσον αφορά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία, μπορώ να δηλώσω τα εξής: κάθε πρωτοβουλία, η οποία αντιστοιχεί στην διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, είναι ένα θετικό, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική στην λύση που περιλαμβάνει όλα τα μέρη που επιτεύχθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου και επιβεβαιώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗE».

Από την πλευρά της η Αίγυπτος έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Χαφτάρ.

Η αιγυπτιακή πρόταση υποστηρίζει την απόσυρση των μισθοφόρων και τον αφοπλισμό των ένοπλων πολιτοφυλακών στη Λιβύη και την ίση εκπροσώπηση όλων των περιοχών της Λιβύης στο προεδρικό συμβούλιο που τώρα βρίσκεται υπό την ομηρία της Τρίπολης.

Προκαλεί εντύπωση η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο των Αθηνών τις εξελίξεις στην Λιβύη και η παθητικότητα αυτή δείχνει ότι επικρατεί σε αυτό η ξενοδουλία και όχι το εθνικό συμφέρον.

Exit mobile version