Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Όσα παίρνει ο άνεμος” – Έπεσε θύμα της αντιρατσιστικής προπαγάνδας το κινηματογραφικό αριστούργημα!

“Όσα παίρνει ο άνεμος” - Έπεσε θύμα της αντιρατσιστικής προπαγάνδας το κινηματογραφικό αριστούργημα!

Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας κινηματογραφικής τέχνης είναι η ταινία “Όσα παίρνει ο άνεμος”, η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ. 

Πέρασαν κάθε όριο στις ΗΠΑ με την απόφαση της ΗΒΟ να αποσύρει τo κλασικό αριστούργημα του αμερικανικού κινηματογράφου «Όσα παίρνει ο Άνεμος», ως … ρατσιστική!

Η ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1939  βασίζεται στο ιστορικό – ρομαντικό μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ, που εκδόθηκε πρώτη φορά το 1936 και σε αυτή πρωταγωνιστούσαν ο Κλαρκ Γκέιμπλ και  η Ολίβια Ντε Χάβιλαντ.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι σε συνέντευξη Τύπου, σημείωσε ότι η  HBO απέσυρε την ταινία για τον Εμφύλιο Πόλεμο “Gone with the Wind” και διερωτήθηκε «Που βάζεις τα όρια;»

«Πρέπει ο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ο Τόμας Τζέφερσον να διαγραφούν από την Ιστορία;», είπε για τον πρώτο και τον τρίτο Αμερικανό πρόεδρο, οι οποίοι είχαν στην ιδιοκτησία τους, δούλους.

Υ.Γ.: Για την ιστορία, το μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Μίτσελ αναφέρεται στις πιέσεις που δέχτηκαν οι λευκοί πληθυσμοί στον Νότο από τους νικητές του εμφυλίου πολέμου και στις πρωτοφανείς διώξεις που ακολούθησαν το τέλος του πολέμου.

Exit mobile version