Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο πόλεμος, η πολιτική, ο Κλαούζεβιτς και η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μία πρωτοφανής δήλωση έγινε στο Φόρουμ των Δελφών από ένα πρόσωπο, σε σημαντική θέση ευθύνης, της κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος δήλωσε στο Φόρουμ των Δελφών:

“Δεν πρόκειται για απλή αμφισβήτηση, αλλά για παραβίαση ζωτικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, γι’ αυτό και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να το αποτρέψουμε. Μια πολιτική εθνικής ασφάλειας δεν έχει να κάνει με τη χρήση στρατιωτικής βίας, γιατί ο πόλεμος είναι η πλήρης χρεωκοπία της πολιτικής…”

Δεν αντιλαμβανόμεθα καθόλου την δήλωση του Ναυάρχου! Εάν η παραβίαση της εθνικής σου κυριαρχίας δεν σημαίνει χρήση στρατιωτικής βίας, τότε με τι έχει σχέση; Πως αλλιώς μπορείς να αντιμετωπίσεις μία κατ’ ουσίαν εισβολή πολεμικού τύπου; Με λόγια και με ευχολόγια; Και πως αυτό συμβαδίζει με την φράση του “με κάθε μέσον”;!

Είπε όμως και κάτι άλλο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι “ο πόλεμος είναι η χρεοκοπία της πολιτικής”… Πολλά τα αποσιωπητικά…

Ο Κλαούζεβιτς έχει γράψει ότι ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα. Και σίγουρα η πολιτική της ελληνοτουρκικής “φιλίας” και της απόλυτης υπακοής στο δόγμα των ΗΠΑ “όχι πόλεμος εντός του ΝΑΤΟ”, σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει πόλεμο.

Η ειρήνη είναι δεδομένη, λοιπόν, για το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας, όσες υποχωρήσεις και εάν αυτή σημαίνει έναντι της Τουρκίας και αυτό για δύο λόγους: Α) Γιατί έτσι θέλει η Ουάσιγκτον και Β) γιατί όπως γράφει ο Παναγιώτης Κονδύλης, σε περίπτωση πολέμου, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας θα καταρρεύσει και σίγουρα δεν θέλουν την κατάρρευσή τους.

Exit mobile version