Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανόδουλες οι κυβερνήσεις των Αθηνών τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τους Ρώσους

Αμερικανόδουλες οι κυβερνήσεις των Αθηνών τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τους Ρώσους

Η αρχή έγινε με τον Σημίτη και τον Τζωρτζ Παπανδρέου και συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σύμφωνα με το Ρωσικό κρατικό πρακτορείο, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει την παραδοσιακή ειδική σχέση, που είχε με τη Ρωσία, ακόμη και ως μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η συντάκτης του δημοσιεύματος εκφράζει την έκπληξή της για το τι μπορεί να ελπίζει η ελληνική ηγεσία ποντάροντας όλα της τα χαρτιά σ’ έναν υπό «εξασθένηση ηγεμόνα», δηλαδή τις ΗΠΑ και γράφει χαρακτηριστικά:

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα άλλαξε την ειδική της τοποθέτηση, σύμφωνα με την οποία, η συμμετοχή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ συμπληρωνόταν από παραδοσιακά καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Η ηγεσία της χώρας υιοθέτησε μια σκληρή φιλοαμερικανική τροχιά (ακόμη και σε βάρος των σχέσεων με την Ευρώπη) και προχώρησε σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Επομένως τώρα πραγματική βοήθεια, και όχι τυπικά λόγια στήριξης, δεν έχει να περιμένει η Αθήνα από πουθενά στην αντίθεσή της με την Τουρκία.

Η περίεργη επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να ποντάρει χωρίς εναλλακτικές σε έναν ηγεμόνα, που φανερά αποδυναμώνεται σε μια περίοδο μεγάλης κλίμακας αλλαγών παγκοσμίως, μοιάζει ότι θα αποδειχθεί ριψοκίνδυνη και εν δυνάμει αποτυχημένη πολύ περισσότερο από τον κρατικό τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν» καταλήγει η αρθρογράφος.

Exit mobile version