Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Πατριώτες” της ΝΔ, τι λέτε για τα συγχαρητήρια που σας έδωσε ο άνθρωπος του Σημίτη Ροζάκης για την ΑΟΖ με Ιταλία;

“Πατριώτες” της ΝΔ, τι λέτε για τα συγχαρητήρια που σας έδωσε ο άνθρωπος του Σημίτη Ροζάκης για την ΑΟΖ με Ιταλία;

Όλοι οι άνθρωποι του Σημίτη στο πλευρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Ο άνθρωπος του Σημίτη, στενός προσωπικός του φίλος και υφυπουργός του επί των εξωτερικών Χρήστος Ροζάκης-Ροζενστάιν, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Θεωρείται ο εμπνευστής των “γκρίζων” ζωνών στο Αιγαίο και βεβαίως στήριξε απόλυτα την στάση Σημίτη στο ζήτημα των Ιμίων.

Ο Χρήστος Ροζάκης, λοιπόν, με άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, που στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, άρθρο με τίτλο “Η Ελληνο-ιταλική συμφωνία για την ΑΟΖ”, δίνει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “είναι μία τεράστια πραγματική και συμβολική επιτυχία της ελληνικής διπλωματίας η υπογραφή της συμφωνίας”. Και βεβαίως αναφέρει ότι αυτή έρχεται σαν συνέχεια της συμφωνίας του 1977, μίας συμφωνίας, που έγινε κάτω από το καθεστώς της τουρκικής απειλής!

Βεβαίως και η συμφωνία με την Ιταλία αποτελεί μεγάλη εθνική υποχώρηση και χαρακτηριστικό είναι ότι δεν συμπεριλαμβάνει την περιοχή της Κρήτης μέσα στα πλαίσιά της και αυτό έρχεται σαν μία ακόμη εθνική υποχώρηση απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας εις βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο! Όλοι αυτοί όμως, που πίστευαν ότι θα κάνει… εθνική πολιτική η Νέα Δημοκρατία, τι έχουν να πουν για τα συγχαρητήρια που έλαβαν από τον Ροζάκη-Ρόζενστάιν;…

Exit mobile version