Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η λεηλασία του Ελληνικού Πολιτισμού συνεχίζεται

Η λεηλασία του Ελληνικού Πολιτισμού συνεχίζεται

Ένα χάλκινο αγαλματίδιο αλόγου 2.700 ετών στις δημοπρασίες του οίκου Sothby’s

Μετά από μεγάλο δικαστικό αγώνα της Ελλάδος κατά του γνωστού οίκου δημοπρασιών, πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα ένα χάλκινο αγαλματίδιο αλόγου 2.700 ετών. Το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό εύρημα, του μεγάλου Ελληνικού πολιτισμού, είχε βγάλει στο σφυρί ο οίκος δημοπρασιών για λογαριασμό του γνωστού Άγγλου αρχαιοκάπηλου Σάινς, ο οποίος εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος και να κινείται, πουλώντας αρχαία αντικείμενο μεταξύ Αγγλίας και Αμερικής. Ο Ρόμπερτ Σάινς έχει στενές σχέσεις και φιλοξενείται συχνά στην έπαυλη στο Τέρνι της Ιταλίας, από τον Λεόν Λεβί επίσης συλλέκτη αρχαιολογικών θησαυρών.

Το ειδώλιο του αλόγου έχει προέλευση την γεωμετρική περίοδο του Ελληνικού Έθνους και βεβαίως δεν είναι το μοναδικό ελληνικό αριστούργημα που βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

Σε όλα τα μεγάλα μουσεία της Ευρώπης, αλλά και των ΗΠΑ, υπάρχουν ελληνικοί αρχαιολογικοί θησαυροί. Από την Μόσχα μέχρι το Βερολίνο, μέχρι το Παρίσι όπου βρίσκεται η Αφροδίτη της Μήλου, μέχρι το Λονδίνο όπου ευρίσκονται τα γλυπτά του Παρθενώνος και βεβαίως σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Πρόκειται στην πραγματικότητα για την λεηλασία ενός ολόκληρου πολιτισμού από όλους αυτούς οι οποίοι παριστάνουν τους μεγάλους “δημοκράτες” και εκσυγχρονιστές.

Exit mobile version